Sport

En måneds VM-rush

I dag starter fire ukers VM-kjør på NRK. Medaljetellerne sitter klare.

Hvor god idrettsnasjon er egentlig Norge? Ekspertene er ganske samstemte. I forhold til folketall er Norge svært langt framme.

Ett år til OL

Torsdag om ett år åpner OL i sørkoreanske PyeongChang. Det er i OL man teller medaljer og setter opp ranking.

Dette oppnådde Norge i siste OL: 26 medaljer, fordelt på 11 gull, 5 sølv, 10 bronse.

Men som et barometer på ståa, kan man begynne i dag. VM i alpint, og super-G for kvinner, er første øvelse ut i VM i St. Moritz. Men uten norske medaljekandidater.

Det blir det derimot i morgen, når Kjetil Jansrud fronter et sterkt norsk fartslag for menn.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Skiskyting

Torsdag innledes VM i skiskyting i Hochfilzen i Østerrike. Det er ett år siden et svært suksessfullt VM i Oslo. Men denne vinteren har vært blytung for norske skiskyttere. Martin Fourcade har dominert totalt på herresiden, mens vår egen Tiril Eckhoff egentlig aldri har kommet seg etter VM-suksessen på hjemmebane.

Høydepunktet

For de fleste er ski-VM vinterens største begivenhet.

Hendelsene i Lahti skaper størst engasjement. Petter Northug er VMs største plakatnavn med all mystikk rundt seg, mens Martin Johnsrud Sundby kommer dit for å jakte sitt første individuelle VM-gull noensinne.

Og Marit Bjørgen har igjen bekreftet at fødsel kan gi et puff i den sportsliga karrieren, slik mange har vist før henne.

VM på skøyter

Samtidig som Northug og Johnsrud Sundby går femmila i Falun, kåres vinterens eneste verdensmestere i Norge. VM på skøyter går i Vikingskipet. For noen år siden ville dette vært vinterens høydepunkt.

Men Sverre Lunde Pedersen har hatt en slitsom sesong og verdens beste skøyteløper heter fortsatt Sven Kramer.

All moroa sendes på NRK denne vinteren før Discovery velter inn og overtar OL fra neste år. TV 2 har X Games fra Hafjell av vintersport.

Mer fra Dagsavisen