Drømmestart for Sarpsborg

(Aalesund - Sarpsborg 1-3). Seks mål på to kamper og seks poeng. Bare Rosenbrg har startet sterkere enn Sarpsborg i årets eliteserie.

Av Bernt Harald Dysthe Brennevann

Anders Trondsens presise venstrefot er gull verd for Sarpsborg. 22-åringen slo til med tre assists i 3-1-seieren borte mot Aalesund.

Spillemessig hang AaFK bra med i årets første hjemmekamp i Eliteserien, men i egen boks slet sunnmøringene blytungt med å forsvare seg mot ballene Trondsen vippet inn.

– Vi har åpnet sesongen bra, men vi må ikke ta helt av. Vi har et tøft kampprogram framover. Dette var en litt rotete kamp. Vi fikk ikke satt spillet vårt, men det var deilig å ta tre poeng. Jeg traff bra på innleggene, sa Trondsen til Eurosport.

Allerede etter ni minutter kunne Patrick Mortensen altfor enkelt stå ved bakerste stolpe og heade Sarpsborg i føringen. Gjestene scoret på sin første mulighet. Fem minutter tidligere hadde Aalesund kommet til en stor sjanse ved Sondre Fet.

Samarbeidet mellom Trondsen og Mortensen skulle vise seg å bli svært så målfarlig. Samme duo slo nemlig til igjen da bortelaget fra Østfold gjorde 2-1 etter drøyt 20 minutter. Denne gangen styrte dansken ballen i mål med foten.

Advart

Rett før hadde Aalesund fortjent utlignet til 1-1. Fredrik Carlsen fikk god tid til å bredside Edwin Gyasis pasning pent i garnet bak Sarpsborgs målvakt Anders Kristiansen.

Vertene var tydelig advart mot Trondsens venstrefot da gjestene fikk corner på overtid av første omgang, men igjen ble det kaos i AaFK-boksen. Joachim Jørgensen stusset hjørnesparket videre, og selv om Sondre Fet desperat prøvde å klarere ballen unna, kunne Sarpsborg ta med seg en 3-1-ledelse i garderoben

Hjemmelaget ble møtt med pipekonsert da dommer Trygve Kjensli blåste til pause.

– Vi er jævlig dårlige i egen boks. Vi er med for fullt, men slipper inn tre enkle mål. Altfor dårlig, sa Fredrik Carlsen til Eurosport i pausen.

Tøft

Etter en time var en upresset Jonas Lindberg svært nær å skyte inn 4-1, men AaFK-keeper Andreas Lie var på alerten og reddet mesterlig.

I fjor høst tok Aalesund seg ut av nedrykkstrøbbel med en forrykende innspurt. Trond Fredriksens menn hadde da hele åtte seirer på sine siste ni kamper. I serieinnledningen er det derimot blitt to tap av to mulige. Sunnmøringene tapte fortjent 1-3 borte mot Stabæk sist helg.

Sarpsborg kan derimot glede seg over full poengpott. Søndag vant østfoldingene 3-1 hjemme mot Sogndal.

– Vi vinner kampen, og vi vinner fortjent, men vi skulle gjerne ha scoret noen flere mål, sa Sarpsborg-trener Geir Bakke til Eurosport.

Søndag tar Aalesund turen til Drammen for å møte Strømsgodset, mens Sarpsborg tar imot Viking. (NTB)

Aalesund – Sarpsborg 1-3 (1-3)

Color Line stadion, Ålesund: 5363 tilskuere

Mål: 0-1 Patrick Mortensen (9), 1-1 Fredrik Carlsen (19), 1-2 Mortensen (21), 1-3 Joackim Jørgensen (45).

Dommer: Trygve Kjensli, Nesodden.

Gult kort: Vebjørn Hoff, Aalesund. Matti Lund Nielsen, Andreas Albæk, Sarpsborg.

Aalesund (4-4-2): Andreas Lie – Adam Örn Arnarson (Vebjørn Hoff fra 28.), Kaj Ramsteijn, Oddbjørn Lie, Mikkel Kirkeskov – Edwin Gyasi, Fredrik Carlsen, Bjørn Helge Riise, Aron Elís Thrándarson (Lars Veldwijk fra 59.) – Mustafa Abdellaoue, Sondre Brunstad Fet (Valmir Berisha fra 58.).

Sarpsborg (4-4-2): Anders Kristiansen – Andreas Albæk (Henri Toivomäki fra 55.), Joackim Jørgensen, Sigurd Rosted, Joachim Thomassen (Tobias Heintz fra 22.) – Ole Jørgen Halvorsen, Kristoffer Zachariassen, Matti Lund Nielsen, Anders Trondsen – Jonas Lindberg (Erton Fejzullahu fra 75.), Patrick Mortensen.