Dramatisk da United ble slått ut av ligacupen

(Bristol City - Manchester United 2-1). Zlatan Ibrahimovic kom på scoringslista, men var byttet ut da Bristol City sikret 2-1-seier på overtid og snøt Manchester United for avansement i ligacupen.

Bilde 1 av 3

Av Anders Møllersen

Ibrahimovic spilte fra start for første gang siden korsbåndskaden og var også kaptein mot mesterskapsserielaget Bristol City. Svensken har gode minner fra ligacupen, fram til onsdagens kvartfinale.

– De var litt heldige, men kjempet mye for å kunne være heldige. De vant kampen i vår beste periode, da vi ikke kunne svare, og da alle ventet på mål fra oss, sa Manchester United-manager José Mourinho etter kampen.

– Så jeg må si at de var heldige, men jeg sier gratulerer. Jeg vil ikke si at de kun var heldige. Det viktigste er at de vant, la han til.

Forrige sesong ble Ibrahimovic toppscorer med fire mål. Manchester United vant 3-2 i finalen mot Southampton, og Ibrahimovic scoret to av målene.

Svensken hadde til gode å komme på scoringslista siden skadecomebacket før onsdagens kamp, men viste prov av gammel teft da han bredsidet ballen i tverrliggeren etter elleve minutter.

Bristol-ledelse

Ti minutter senere fulgte Marcus Rashford opp med et langskudd fra 25 meter, men kanonen gikk i stolpen og ut.

Etter 51 minutter vartet Bristol opp med et praktangrep. Joe Bryan startet det, før han sendte ballen videre til Marlon Pack. Sistnevnte sendte en glimrende gjennombruddsball til Joe Bryan, som traff perfekt fra skrå vinkel og sendte ballen i lengste hjørnet.

Gleden ble imidlertid kortvarig. Paul Pogba skaffet frispark på 18 meter i nydelig skuddposisjon sju minutter senere. Ibrahimovic skrittet opp og banket ballen knallhardt i keeperhjørnet til 1-1.

Steele herjet

36-åringen forlot banen etter 68 minutter, men José Mourinho kastet til gjengjeld inn Henrikh Mkhitaryan. Noen minutter tidligere kom Romelu Lukaku inn for Daley Blind.

Lukaku og de andre Manchester United-spillerne bombarderte Bristol-keeper Luke Steele i avslutningen, men keeperen, som var Manchester United-eiendom fra 2002 til 2006 uten å få spilletid, sto en fantastisk kamp og tok det som kom hans vei.

Takket være keeperen var det fortsatt 1-1 da hjemmelaget kontret på overtid. Matty Taylor fant Korey Smith, som lurte seg bak Victor Lindelöf, og Smith var sikker alene med Romero.

– Helt utrolig. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Vi spilte fantastisk, slik vi har gjort hele sesongen, sa Smith.

– Jeg kom til klubben da vi var i 1. divisjon med tre tribuner. Vi har vært briljante denne sesongen, fortsatte han.

Bristol tok seg videre til semifinalene og kunne feire med hjemmefansen som stormet banen etter den sensasjonelle seieren.

Slik spilles semifinalene

Chelsea – Arsenal og Manchester City – Bristol City er semifinalene i den engelske ligacupen.

Semifinalene ble trukket etter at den siste kvartfinalen mellom Manchester United og Bristol City var ferdigspilt. Mesterskapsserielaget vant sensasjonelt 2-1 og skal opp mot byrival Manchester City i semifinalene.

Tidligere på kvelden tok Chelsea seg videre med 2-1 mot Bournemouth. Álvaro Morata ble matchvinner på overtid. London-rival Arsenal venter i semifinalene.

Arsenal og Manchester City gikk til semifinalene tirsdag. Arsenal vant 1-0 mot West Ham, mens Manchester City – Leicester gikk helt til straffesparkkonkurranse etter at det sto 1-1 etter full tid og ekstraomganger. Manchester City-keeper Claudio Bravo ble imidlertid helten på straffer. (NTB)