Dortmund-sjefen syntes kampen kom for tidlig

(Borussia Dortmund - Monaco 2-3). Borussia Dortmund-trener Thomas Tuchel mener laget hans burde fått mer tid til å bearbeide tirsdagens bussangrep. Dagen etter ble det 2-3-tap mot Monaco.

Av Adrian Richvoldsen

Onsdagens mesterligakamp ble utsatt et knapt døgn etter at Borussia Dortmunds spillerbuss ble rammet av tre eksplosjoner tirsdag kveld. Marc Bartra ble skadd i angrepet og mistet kampen som følge av en håndleddsoperasjon.

Etter 2-3-tapet sa Dortmund-trener Thomas Tuchel at spillerne reagerte ulikt på hendelsen.

– Vi skulle gjerne fått mer tid til å jobbe oss gjennom det, sa han og la til:

– Det er noen spillere som enkelt ristet det av seg, men det er også spillere som tok det annerledes. De er mer tankefulle.

Ungguttene i sentrum

I onsdagens kvartfinalekamp var det begge lags unggutter som var i begivenhetenes sentrum. Aller best var Kylian Mbappé.

Før kampen var det knyttet stor spenning rundt talentduellen mellom Dortmunds Ousmane Dembélé (19) og Monacos Kylian Mbappé (18). De to franskmennene leverte begge i form av scoring da Monaco fikk med seg et glimrende utgangspunkt før returkampen i fyrstedømmet.

Onsdag skaffet Mbappé gjestene straffespark etter 16 minutter da han ble felt av Sokratis Papastathopoulos. Fabinho, som før kampen hadde scoret på 13 av sine 13 siste straffespark, satte forsøket utenfor, men kun tre minutter senere tok Mbappé saken i egne hender.

Franskmannen sto på bakre stolpe og styrte et sleivtreff fra Thomas Lemar i mål til 1-0. Reprisen viste at 18-åringen sto i soleklar offsideposisjon, men verken dommer eller assistentdommer fikk det med seg og godkjente scoringen.

Bender-selvmål

Gjestene var best i det aller meste før pause, og etter 35 minutter satte Sven Bender ballen i eget nett.

Dortmund-trener Thomas Tuchel valgte å sette inn Christian Pulisic (18) til start i annenomgang, og amerikaneren satte virkelig fart på det tyske laget.

Fra sin posisjon ute til høyre gjorde han livet til Monaco-forsvaret til et mareritt innledningsvis og satte sine medspillere opp i gode posisjoner.

Etter 57 minutter fikk hjemmelaget uttelling for det voldsomme presset og nok en gang var det en tenåring i sentrum.

Raphaël Guerreiro svingte ballen inn fra venstre, og Pierre-Emerick Aubameyang spilte ballen til Shinji Kagawa som satte Ousmane Dembélé på nærmest åpent mål. 19-åringen gjorde ingen feil og reduserte til 1-2.

Mbappé igjen

Kylian Mbappé var imidlertid ikke ferdig for kvelden. Etter 79 minutter snappet han en tversoverpasning foran nesa på Sokratis og stormet alene mot Roman Bürki.

Med en avslutningsteknikk som minnet mye om den Thierry Henry benyttet seg av i sine glansdager, økte han til 3-1 med et skudd plassert klinisk til venstre for Bürki.

Hjemmelaget fikk likevel med seg et svært viktig mål da Kagawa reduserte til 2-3. Japaneren fikk ballen inne i feltet og vendte bort to mann før han plasserte den i mål. Dermed er det fortsatt spenning før returkampen i Monaco neste uke. (NTB)

Borussia Dortmund (Tyskland) – Monaco (Frankrike) 2-3 (0-2)

Mål: 0-1 Kylian Mbappé (19), 0-2 Sven Bender (selvmål 35), 1-2 Ousmane Dembélé (57), 1-3 Mbappé (79), 2-3 Shinji Kagawa (84).