Sport

Dette er VIF-malen

Vålerenga har spilt årets beste fotballkamp, og Ronny Deila har vist oss malen. – Men det holder ikke med bare en god prestasjon, sier han.

Onsdag: Årsverste i cupkamp mot Kråkerøy. Vålerenga er tilfeldigheter fra å bli slått ut av et 3.-divisjonslag.

Søndag: Årsbeste mot Rosenborg i en kamp Vålerenga kjører fra start til mål. De kunne tapt også. Og vunnet. Men de viste fram toppnivået sitt.

I morgen: Ny cupkamp mot et 3.-divisjonslag (Ørn Horten). Hva får vi se da?

Kommentar: Årets beste norske fotballkamp. Som VIF burde vunnet.

Ny energi

– Det er slik vi skal opptre. Ja, dette var årsbeste. Og det er slike opplevelser vi som driver dette er satt til å skape. Jeg måtte ta meg en tur på Vålerenga Vertshus på fredag for å få inn litt atmosfære, sa Deila etterb kampen mot Rosenborg.

I går handlet det om å nullstille og restituere inn mot neste oppgave. Som kommer allerede i morgen.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Rå Rosenborgs nivå

Han vil ikke at omgivelsene tar av etter ett poeng mot Rosenborg. Men han fikk vist fram det Vålerenga han vil på sikt skal kunne slå alle lag i Norge,

– Men vi er foreløpig ikke i nærheten. Det holder ikke med en slik kamp. De må komme hele tida. Det er en grunn til at Rosenborg leder ligaen og samler landets største publikum på Lerkendal. Der har de sånne kamper som dette oftere. De har vært best i Norge lenge og har vært flinke til å gjenskape suksess. Det er dit vi også skal.

Hvordan skal Vålerenga bli stabile?

– Ved å få trygghet inn i laget. Nå har vi etterhvert fått mange tilbake fra skader. Vi begynner å ligne på oss sjøl igjen. Alle midtbanespillerne som har vært skadet, er med igjen. Christian Grindheim og Daniel Fredheim Holm har ikke gått ut på dato, de leverte fantastiske prestasjoner begge to. De viser mot Rosenborg at de er blant landets beste midtbanespillere.

Les også: Kan skyte (og skryte)

Hard konkurranse

Hvilke spillere han starter med mot Ørn Horten i morgen, vet han ennå ikke.

Men det han vet er at det er økende konkurranse om plassene på laget. Og det har han lengtet etter.

Herman Stengel reddet poenget mot Rosenborg, men startet ikke kampen.

Og var forbannet over det.

– Men jeg må respektere at det er tøff kamp om plassene. Slik skal det være. Men selvfølgelig vil jeg spille mer, det vil alle, sier han.

– Dette var et av de beste VIF-lagene vi har møtt på lenge. Norsk fotball trenger slike oppgjør, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Mer fra Dagsavisen