Sport

Detaljert OL-plan klar

Ole Einar Bjørndalen har planlagt OL-sesongen 2018 i detalj allerede.

HOLMENKOLLEN: De siste brikkene er på plass i Ole Einar Bjørndalens OL-puslespill.

Inneværende sesong er ikke over for medaljegrossisten fra Simostranda, men jobben med å planlegge det som blir karrierens sjuende vinterleker har pågått i lang tid.

Endelig klart

Nå bekrefter 43-åringen at siste hånd på verket ble lagt sammen med trener Roger Grubben tirsdag.

– Fram til da var veldig mye usikkert, men jeg hadde et langt møte med treneren min. Nå har vi landet på det vi mener er det beste for at jeg skal være i best mulig form til OL, sier Bjørndalen til NTB – men er rask med å legge til:

– Samtidig er det en del ting som skal klaffe for at det skal gå sånn jeg vil.

Detaljfokusert

43-åringen har en bestemt seg for hvordan opplegget inn mot vinterlekene i Pyeongchang skal se ut – både med hensyn til antall samlinger og eget rennprogram. Detaljene velger han imidlertid å holde for seg selv inntil videre.

– Jeg må først snakke med forbundet, smiler han.

Lillehammer 1994

Åtte gull, fire sølv og én bronse er Bjørndalens OL-fasit så langt. Kun én gang har han reist medaljeløs hjem. Det var etter debuten på Lillehammer for 23 år siden. I Sotsji for fire år siden ble det to gull – et av dem individuelt.

I Pyeongchang kan medaljesamlingen fort bli utvidet. Detaljfokuserte Bjørndalen overlater lite til tilfeldighetene. Nylig la han ned en stor og grundig jobb under prøve-OL i Sør-Korea.

– Jeg gjorde de erfaringene jeg kom dit for. Det handlet om å teste løyper, teste ski og annet utstyr. Det var en konkret jobb jeg måtte gjøre for å være best mulig forberedt til neste år, sier skiskytterkongen.

Hemmeligheter

– Hva lærte du rent konkret?

– Jeg har ikke lyst til å gå ut med det. Pressen er så åpen nå, at i løpet av en time er alt vi snakker om her i samtlige medier, smiler Bjørndalen og tilføyer:

– Jeg lærte veldig mye og kommer til å bruke det rått.

Når OL innledes i Pyeongchang i februar neste år, har evighetsmaskinen rukket å bli 44 år.

Til vinterens VM i Hochfilzen prikket han igjen formen og kom hjem med en individuell bronsemedalje. Foran helgens verdenscupavslutning i Holmenkollen er han sju i verdenscupen sammenlagt. Det forteller om en ny vinter med solide resultater. Han gir seg karakteren godkjent. (NTB)

Mer fra Dagsavisen