Nyheter

Derfor sier Rekdal nei til media

Vålerenga opplever mye negativ oppmerksomhet og vil derfor skjerme seg. Her forteller Kjetil Rekdal hvorfor.

SE INTERVJUET OVER

Etter tre tap på rad er det mye krisemaksimering rundt Vålerenga og nå merker Kjetil Rekdal at den negative omtalen stjeler energi.

Vi opplever en flodbølge av negativitet rundt oss. Og da kan vi ikke bruke masse energi på å svare på spørsmål fra mediene som i all hovedsak er negativt ladet, sier Kjetil Rekdal til Dagsavisen.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Derfor vil han oftere enn før si nei til mediehenvendelser. Det er sjelden han gjør det. Og han vil kanskje gjøre det i medgang også.

Vi må bruke tiden på det vi kan gjøre noe med. Vi vil ha gode samtaler med spillerne, godt humør på treningene og leve vårt liv uavhengig av hva omgivelsene mener. Men vi må tåle å bli hersa med, at det menes ting i hytt og pine om Vålerenga. Vi må la supportere, meda og andre mene hva de vil. Det er ytringsfrihet. Og det sisr noe om Vålerengas status. Men internt må vi gå i skyttergravene mellom slagene, sier han.

Hva har du sagt til spillerne om dette?

–  At de må bruke all energi på seg sjøl. Det er på banen spillerne skal prestere.

SE FOTBALLSNAKKIS: Rekdal: – Vi må tåle å bli hersa med

Til nå har Vålerenga tapt de samme to kampene som de tapte i fjor, mot Viking og Rosenborg hjemme. Sogndal spilte de ikke mot i fjor. Lørdag kveld møter de Stabæk, også det en kamp de tapte i fjor.

Så du vil følge den linja videre?

Nei, på ingen måte, gliser han.

Men ingen lag har blitt seriemester etter tre kamper og ingen lag har rykket ned. Vi må være edruelige oppe i dette.

Fra og med denne helgen er det to kamper i uka nesten ut hele mai. Det tror Rekdal er en fordel.

 Ja, hvis vi først får det til å løsne og får en seier, kan det være en fordel. Nå er det et brennende ønske om å vinne kamper her, sier han.

PS. Stabæk har tapt samtlige kamper de har spilt siden 22. januar da de slo Follo i første treningskamp. Det er elleve tap på rad, inkludert 1-2 for VIF i februar.

Mer fra Dagsavisen