Sport

Deila-hilsen til RBK: Måtte de neste 100 ikke bli fullt så dominerende

Rosenborg feirer 100 år fredag kveld. Nils Arne Eggen fikk Trondheim bys første hederspris. Fra VIF-treneren kommer en klar hilsen.

Det ble følelsesladet på Lerkendal fredag kveld da 11.000 tilskuere kom for å feire klubbens 100-års-jubileum.

Fredag var det hundre år siden klubben ble stiftet utendørs på Rosenborgjordet under navnet Odd. Fordi laget fra Skien var klubbens forbilde.

- Rosenborg er en maktfaktor og har vært viktig for utviklingen av norsk fotball. De har en fantastisk historie. Så får vi håpe at de ikke blir fullt så dominerende de neste hundre årene, sier VIF-trener Ronny Deila til Dagsavisen.

Som en hilsen til jubilanten som kommer til Ullevaal søndag om en uke.

Før kampstart mellom to mimrelag med mange av klubbens største navn, framførte Åge Aleksandersen, Arve Tellefsen og Trondheimssolistene en ny versjon av Aleksandersens klassiker "Bilde tå´n Ivers".

Og Odd Iversen er nok en av kandidatene når tidenes Rosenborgspiller skal kåres i forbindelse med lørdagens jubielumskamp mot Lillestrøm. Etter den kampen fortsetter den offisielle feringen i klubbens regi.

Vålerenga var en viktig stopp for Odd Iversen på slutten av sin karriere. I 1979 ble han hentet hjem til Trondheim av Nils Arne Eggen etter tre sesonger i Oslo. Men han var ikke gratis. Vålerenga krevde 50.000 kroner i overgangssum. I følge Geir Svardals ferske jubileumsbok var det Arve Tellefsen som arrangerte hjemkjøpsfest for å få helten hjem.

Fredag kveld runget "Bilde tå´n Ivers" over Lerkendal nok en gang, med Arve Tellefsen på fiolin og i RBK-drakt. Mens sønnen Steffen var en av spillerne i oppvisningskampen.

Nils Arne Eggen var lagleder for 1990-laget, før det fikk han Trondheim bys aller første hederspris av ordfører Rita Ottervik.

- Jeg har fått mye ros, men hva hadde jeg vært uten Rosenborg, sa en rørt Nils Arne Eggen i sin takk.

Mer fra Dagsavisen