Dagens VIF-vri: Null skudd på mål

(AGF Aarhus - Vålerenga 0-0). Vålerenga avsluttet sitt La Manga-opphold med å la være å skyte. Men de slapp heller ikke inn mål på Spaniaturen.

Hvor mange ganger i løpet av en sesong går VIF av banen uten å ha skutt mot mål? Kanskje onsdagskveldens avsluttende treningskamp mot danske Aarhus var den eneste?
For da den forblåste fotballkampen i Spania var over, sto følgende fakta på undertegnedes blokk: Målsjanser: 5-0. Skudd mot eller utenfor mål: 13-1. Og mellom de danske stengene kom det ikke en eneste skudd fra spiller i blå drakt.

Lovende unggutter
Men treningskamper er til å øve i, og i går ble det hele seks bytter etter pause. Og ungguttene Marius Nakkim, Marius Totland, Sander Berge, Niklas Castro og Moussa Nije fikk nyttig kamptrening. Og særlig de tre første viste at de utfordrer etablerte navn i A-stallen. Det gjør også veteranen Morten Berre, som spilte andre omgang som spiss i stedet for Daniel Braaten. Fem juniorer og en veteran kom inn. Slik er dagens Vålerenga.

Gavepakker
Kampen startet med en gedigen feilpasning fra Christian Grindheim, og to av danskenes fem målsjanser kom etter gavepakker etter bakoverspill fra VIF. VIF vil styre kampene, ha ballen i laget og evne å spille seg ut fra alle situasjoner. Da er treningskamper i februar til for å trene på slikt. Og det trengs. Den andre gavepakken var det Sivert Heltne Nilsen som sto for da han også spilte hjemover i stedet for å vende opp.

Og etter pause var det debutanten Sander Berge (fersk overgang fra Asker) som holdt på å rote det til.

Kveldens problem var Vålerengas offensive spill, Ingen sjanser ble skapt. Daniel Braaten jobbet hardt for å få tak i ballen, men klarte det sjelden. Og det var typisk for hele kampen at VIF-spillerne aldri kom opp i motstanderne. Vi noterte to brubare angrep i hele kampen som kunne ført til noe. Begge kom i avslutningene av hver omgang, som var VIFs minst svake perioder.

AGF Aarhus ligger på andreplass i dansk 1. divisjon og kjemper om opprykk til Superligaen. Laget tapte 2-5 for Viking i sin forrige treningskamp.

Tre i stengene

To stangskudd og en i tverrliggeren ble notert bak VIF-keeper Lars Hirschfeldt. Med andre ord: resultatmessig kunne dette sett mye verre ut. Men  VIF reiser hjem uten baklengsmål fra sine to treningskamper i konstant sidevind.
Nå skal laget trene litt på is (!) foran internmøtet med hockeylaget på lørdag. Så er Odd neste seriøse treningsmotstander om en drøy uke.

AGF Århus - Vålerenga 0-0.

Bane A, La Manga, Spania. Dommer: Svein Oddvar Moen.