Fotball

City mer verdt enn United

Ny analyse: Det blå laget i Manchester er mer verdt enn det røde.

Nye tall som Liverpool University har kommet med i en ny studie, viser at Manchester City er Englands mest verdifulle klubb, milevis foran de fleste av sine konkurrenter, skriver Liverpool Echo.

Det er etter de siste års investeringer av eier Mansour bin Zayed Al Nahyan at verdien på den blå klubben i Manchester har økt voldsomt. Økonomiske analyser viser nemlig at klubben er verdt 2,29 milliarder pund. Det tilsvarer omtrent 25 milliarder kroner og vel så det.

Les også: Zlatan-kirurg: – Han har mange år igjen i toppen

Les også: Hender til besvær, når er det hands?

Analyse

Citys store rival Manchester United er, ifølge analysen, verdt 2,22 milliarder pund. Altså en snau milliard kroner bak.

Dog er det en annen rival som ligger langt bak. Liverpool er verdt 589 millioner pund. Rundt sju milliarder kroner. Dette til tross for at de har det tredje største lønnsbudsjettet i Premier League.

Liverpool er den sjette mest verdifulle klubben i England.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Les også: Nei til videodømming

Formel

I analysen brukte man en formel utarbeidet av Dr. Tom Markham ved Liverpool University. Den bruker blant andre variabler som omsetning, profitt, kontroll over lønninger og antall tomme seter på stadion.

Det er tall fra 2015-2016 som er brukt. Dr. Markham jobber nå for EA Sports, produsenten av «Football Manager».

På tredje finner vi Arsenal med 1,3 milliarder pund. Deretter kommer Tottenham med 1,15 Milliarder pund og Chelsea som runder milliarden med sine 1,05 milliarder pund.

11,6 milliarder pund

Totalt er alle klubbene i Premier League verdt 11,6 milliarder pund.

Liverpool-fans har reagert på tallene og særlig at de er midnre verdt enn Tottenham. Men Dr. Markham tok til Twitter og forklarte hvorfor:
«Det er fordi de taper penger på å betale over 200 millioner i lønninger, dobbelt så mye som Spurs, og kvalifiserer seg ikke for CL».

Mer fra Dagsavisen