City må ha omkamp, Chelsea lett videre

Manchester City klarte aldri å score på mesterskapsserielaget Huddersfield i 0-0-kampen i FA-cupens femte runde. Det betyr omkamp i Manchester.

Av Anders Møllersen og Jørn Henriksen Skjærpe

Pep Guardiola startet kampen med et sterkt lag, blant annet med Sergio Agüero på topp, mens Huddersfield startet med flere nøkkelspillere på benken.

Verken Agüero eller noen av hans lagkamerater maktet å sette ballen i mål bak Huddersfield-keeper Joel Coleman til tross for et vedvarende press i sluttminuttene.

Heller ikke vertene fant veien til nettmaskene, og det betyr at det blir omkamp i Manchester. Det er nok lite populært i City-leiren ettersom laget har både mesterliga og Premier League å tenke på.

– Det er ikke lett å møte lag fra øvre sjikt av mesterskapsserien. Det er intet å klage over. Spillerne mine gjorde det jeg ba dem om, sa Guardiola etter kampen.

Nytt Leicester-tap

Nedturen fortsetter for Leicester, som tapte 0–1 borte mot Millwall til tross for å ha spilt med en mann mer i 40 minutter.Shaun Cummings ble helten for Millwall med sin scoring på overtid.

– Dette oppsummerer hva FA-cupen handler om, sa Millwall-manager Neil Harris, som så Jake Cooper ble utvist tidlig i 2. omgang.

– Utvisningen galvaniserte oss. Leicester følte seg presset, og jeg gjorde offensive bytter fordi ingen av oss ønsket en omkamp. Atmosfæren var elektrisk.

Leicester-manager Claudio Ranieri gjorde 10 endringer i sitt lag fra forrige kamp og måtte svelge en ny skuffelse.

– Vi spilte godt i første omgang, men etter utvisningen var Millwall bedre enn oss. De spilte med hjertet, ville mer og fortjente å vinne, sa han.

Stuani avgjorde

Christian Stuani ble den store helten for Middlesbrough, som slo Oxford 3–2.

Grant Leadbitter og Rudy Gestede sørget for 2-0-ledelse til pause før Chris Maguire og Antonio Martinez sørget for 2–2.

Seks minutter før slutt dukket uruguayanske Stuani opp og satte inn 3–2 etter et mislykket skuddforsøk fra Stewart Downing.

Burnley slått ut

Lørdagens største cupbombe sto Lincoln for med 1-0-seier over Premier League-laget Burnley. Det er første gang siden 1914 at et lag hjemmehørende på nivået under The Football League tar seg til kvartfinale i FA-cupen.

Pedro Rodríguez og Diego Costa ble heltene for Chelsea mot Wolverhampton. London-laget avanserte til FA-cupens kvartfinale med 2-0.

– Wolves startet sterkt. De gjorde det vanskelig for oss, men det gikk bra til slutt. Nå er vi i "hatten" før neste runde i FA-cupen, sa Chelsea-kaptein John Terry etter kampen, ifølge BBC.

På en dag preget av cupbomber greide serielederen å innfri. Et hardtkjempende Wolves-lag hang lenge med på notene, men det var Antonio Contes menn som trakk det lengste strået i ulvehiet.

Pedro og Costa scoret etter henholdsvis 65 og 89 minutter. Dermed maktet ikke Wolves å gjenta bedriften fra 4. runde, da laget fra mesterskapsserien overraskende slo ut Liverpool på Anfield.

For Chelsea og manager Conte går ting på skinner om dagen. Serieledelse og cupavansement bør glede italieneren.

Stolpetreff

Wolverhampton fikk en kjempesjanse til å gå opp i føringen etter bare fem minutters spill hjemme på Molineux. Tidligere Chelsea-spiller George Saville mottok ballen i god posisjon inne i Chelsea-boksen, men 23-åringen sleivet ballen i stolpen og ut med yttersiden av foten. Etterpå tok han hendene til hodet i fortvilelse. Det samme gjorde mange av de 30.193 tilskuerne som hadde løst billett.

Like etter Saville-missen var det Chelseas tur til å yppe seg. Willian ble nydelig frispilt alene mot Wolves-keeper Carl Ikeme, men burvokteren gikk seirende ut av duellen med den fotrappe Chelsea-vingen.

Chelsea slet med å bryte ned et hardtarbeidende Wolves-mannskap i første omgang. Hjemmelaget yppet seg stadig offensivt, spesielt på kantene, men et bortelag anført av veteranen Terry var gang på gang overlegent i luftrommet.

Gjennombrudd

Etter hvilen var det Chelsea som skulle få nettsus. Først fikk kraftspissen Diego Costa en god sjanse inne i Wolves-boksen, men 28-åringens avslutning gikk i nettveggen.

Like etter sto det likevel 1-0 til gjestene. Diego Costa fikk ballen ute til høyre og ga den videre til Eden Hazard, som igjen ga videre til en Willian i god innleggsposisjon. Brasilianeren slo et strøkent innlegg mot bakerste stolpe, og der dukket lagkamerat Pedro opp. Den tidligere Barcelona-spilleren stanget kontrollert inn ledermålet.

Hjemmelaget maktet ikke å true gjestene nevneverdig etter å ha kommet under. Wolves-manager Paul Lambert kastet inn Romain Saïss og Connor Ronan i jakten på utligning, men Chelsea holdt unna. På tampen satte Costa inn 2-0 fra kort hold.

Conte stilte uten profiler som N'Golo Kanté og Gary Cahill fra start, men stjerner som Costa, Hazard og Cesc Fàbregas var med. Det holdt til seier. (NTB)

Middlesbrough – Oxford U. 3-2 (2-0)

Mål: 1-0 Grant Leadbitter (str. 26), 2-0 Rudy Gestede (34), 2-1 Chris Maguire (64), 2-2 Antonio Martínez (65), 3-2 Cristhian Stuani (86).