Chelsea gikk på sjokktap mot West Ham

(West Ham - Chelsea 1-0). David Moyes og hans West Ham sto for en skrell i Premier League da laget tok sin første seier på åtte seriekamper etter 1-0 mot serietreer Chelsea.

Av Adrian Richvoldsen

Chelsea var storfavoritt i lørdagens London-derby, men Marko Arnautovic ga vertene ledelsen etter å ha spilt en elegant vegg med Manuel Lanzini og plassert ballen i mål. Det var hans første seriemål i West Ham-trøya og ble kampens eneste scoring.

Trepoengeren var West Hams første i serien siden 1-0-seieren mot Swansea 30. september. Siden den gang har laget gått åtte kamper uten seier.

– Dette var tre massive poeng for oss, sa West Ham-kaptein Mark Noble etter kampen.

– Å få en 1-0-seier og forsvare oss for livet er det du må gjøre i den posisjonen vi er i, fortsatte han.

Også Moyes var storfornøyd etter tre kjærkomne poeng.

– Å få en seier i Premier League er vanskelig, spesielt mot de regjerende mesterne.

Stanget

Chelsea hadde ballen i store deler av kampen, men stanget og stanget mot et kompakt West Ham-lag.

Álvaro Morata hadde muligheten til å utligne etter 21 minutter da han kom inn i feltet etter en volley fra Eden Hazard, men spanjolen kom akkurat for sent og fikk ikke satt foten til ballen.

Chelsea-manager Antonio Conte var langt fra fornøyd med sitt mannskap i første omgang, og italieneren hadde unnagjort alle sine tre bytter før 65 minutter var spilt.

Morata-bom

Men verken innbytterne i Willian, Victor Moses eller Pedro maktet å endre kamputfallet, til tross for at lagkamerat Morata fikk en ny kjempemulighet i sluttminuttene.

Spanjolen var plutselig fri inne i feltet, men avslutningen på halv volley gikk på feil side av nettveggen sett med Chelsea-øyne.

West Ham maktet å holde unna for en sterk sluttspurt og resultatet gjør at laget har 13 poeng på 18.-plass etter 16 serierunder.

Chelsea ligger på tredjeplass med 32 poeng og står i fare for å tape terreng til de to Manchester-lagene foran seg på tabellen. (NTB)

Engelsk eliteserie fotball lørdag, 16. runde:

Burnley – Watford 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 Scott Arfield (45).

19.479 tilskuere.

Rødt kort: Marvin Zeegelaar (39), Watford.

Fredrik Ulvestad var ubenyttet reserve for Burnley.

Crystal Palace – Bournemouth 2-2 (2-2)

Mål: 0-1 Jermain Defoe (10), 1-1 Luka Milivojevic (str. 41), 2-1 Scott Dann (44), 2-2 Defoe (45).

Joshua King spilte hele kampen for Bournemouth.

Huddersfield – Brighton 2-0 (2-0)

Mål: 1-0 Steve Mounié (12), 2-0 Mounié (43).

Swansea – West Bromwich 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Wilfried Bony (81).

19.580 tilskuere.

Tottenham – Stoke 5-1 (1-0)

Mål: 1-0 Ryan Shawcross (selvmål 21), 2-0 Son Heung-min (53), 3-0 Harry Kane (54), 4-0 Kane (65), 5-0 Christian Eriksen (74), 5-1 Shawcross (80).