Chelsea er tilbake på vinnersporet

(Chelsea - Eerton 2-0). Álvaro Morata scoret det siste målet og slo den målgivende pasningen på det første da Chelsea vant 2–0 mot Everton i Premier League søndag.

Av Anders Møllersen

Spanjolen ble hentet til Chelsea fra Real Madrid før denne sesongen og har innfridd i sesonginnledningen. Spissen noterte seg søndag for både sin andre scoring og andre målgivende i løpet av tre seriekamper i Chelsea-drakta.

Morata serverte først landsmann Cesc Fàbregas i det 27. minutt på Stamford Bridge mot Everton, før han selv stanget inn et innlegg fra nok en landsmann, César Azpilicueta, fem minutter før pause.

– Vi må være fornøyd med prestasjonen. Vi spilte en veldig god kamp. Vi dominerte og hadde flere sjanser, sa Chelsea-manager Antonio Conte til BBC.

– Det eneste negative var at vi må være mer kliniske, men det er mest positivt, la han til.

Rooney målløs

Everton håpet på at Wayne Rooney skulle score i sin tredje kamp på rad, men den tidligere Manchester United-spilleren noterte seg kun for et gult kort.

Chelsea står med seks poeng på tabellen, mens Everton har fire.

– Kvaliteten på motstanderen vår gjorde det vanskelig, men jeg er fortsatt skuffet over førsteomgangen. Jeg er stolt over hvordan vi kjempet mot slutten. Vi gjorde flere feil i første omgang. De var mer aggressive, sa Everton-manager Ronald Koeman til BBC.

Fàbregas fikk tillit fra start etter å ha vært fraværende i 2-1-seieren mot Tottenham på grunn av karantene, og markerte seg raskt ved å sende Chelsea i ledelsen. En flikk fra Morata havnet hos Fàbregas, som plasserte ballen i hjørnet på volley.

Brasse-forsøk

Etter vedvarende Chelsea-press fikk Morata selv øke ledelsen til 2–0. Chelsea-kaptein Azpilicueta prikket et innlegg på pannebrasken til spissen, som headet ballen i mål bak Jordan Pickford.

Pedro prøvde seg med et frekt brassespark i første omgang, og var nære også i andre omgang med en avslutning, men spanjolen klarte ikke få ballen i mål.

Da Everton heller ikke var farlige på bortebane ble det imidlertid enkelt for Antonio Contes menn å kontrollere inn en 2-0-seier. (NTB)