Sport

Brækhus suksessformel virket

Cecilia Brækhus fikk det tøft utendørs i Bergen, men seieren var aldri truet.

Av Adrian Richvoldsen

BERGEN: Cecilia Brækhus valgte å legge treningsleiren før kampen mot Erica Farias til Spania. Der fikk hun klima som passet henne og unngikk sykdom og skader.

"The First Lady" fikk hard motstand av argentineren i Bergen fredag, men en Brækhus i langt bedre slag enn i februar tok seg av Farias og vant komfortabelt poeng etter ti runder. Dermed forsvarte hun alle sine tittelbelter.

Kampen mot Klara Svensson i februar ble utsatt fordi Brækhus ble syk. Det gjorde hun alt for å unngå denne gang. Derfor var hun flere uker i Spania hvor hun fikk trene i fred.

- Det var veldig viktig å komme seg vekk og få ro og et klima som passer meg. Å kunne være skadefri og uten sykdom var helt fantastisk. Å få den godfølelsen etter siste kamp var veldig, veldig viktig, sa hun til NTB like etter kampen natt til lørdag.

Hun gjentar gjerne suksessoppskriften før neste tittelkamp.

- Ja, enten det er der eller et annet sted der det er varmt og godt. Det er absolutt aktuelt å dra dit igjen.

Har et par kamper igjen

På pressekonferansen etter kampen uttalte 35-åringen at hun er lysten på å gå en proffkamp i USA.

Hun estimerer samtidig at hun har et par-tre kamper igjen i karrieren.

- Det er vanskelig å si, men jeg har et par kamper igjen. Samtidig kjenner jeg også at det er morsomt å jobbe med nye boksere som kommer inn. Det synger litt på siste verset, men jeg skal definitivt ha en kamp til her i Norge og kanskje én eller to i USA, sa hun og la til at hun ennå ikke er sikker på i hvilket land boksekarrieren avsluttes.

- Alt kan skje i proffboksing, men denne kampen her har åpnet masse dører for meg.

Las Vegas?

Norges desiderte boksedronning har nå 31 strake seirer som proffbokser.

Før hun legger opp er hun spesielt lysten på å gå kamp i Las Vegas.

- Vi jobber ut mot det, ja. Det kan jeg si. Det er noen interessante navn der borte, men akkurat nå har jeg bare konsentrert meg om Bergen og Erica Farias.

Etter det NTB erfarer står nå Vestfold for tur i et stevne som skal gå i slutten av oktober i år. Oslofjord Convention Center i Stokke skal være blant alternativene som vurderes som lokale.

Kjempet hardt

Erica Farias kjempet knallhardt, men Cecilia Brækhus forsvarte alle sine tittelbelter .

Farias gikk både fryktløst og kraftig til verks og ga Brækhus solid kamp de innledende rundene, men etter ti intense og knalltøffe runder viste dommerkortene 99-91, 99-91, 98-92 i favør Brækhus som dermed forsvarte alle sine belter.

– Det er veldig emosjonelt. Det er veldig spesielt å være her i Bergen. Det var deilig å komme hjem til Norge, men Bergen er hjem. Dette er høydepunktet i karrieren min til nå. Dette er det største jeg har vært med på, sa Brækhus til Viasat i ringen.

– Det har vært en 20 år lang reise, og det har vært opp- og nedturer og beinhardt arbeid, også kommer bergenserne og topper og gjør det verdt det. Dette er ubeskrivelig og stort, fortsatte hun.

«The First Lady» fikk stilt inn sin jab innledningsvis i den første runden, men hennes argentinske motstander viste seg som en tøff nøtt å knekke.

De to kom ofte i klinsj og i den fjerde runden åpnet kampen seg litt opp da Brækhus fikk inn noen treffere mens de sto hode mot hode.

Prøvde å få Brækhus inn til tauene

Farias forsøkte å skru opp tempoet i femte runde og presse Brækhus inn mot tauene, men 35-åringen vred seg kattemykt unna argentinerens forsøk å trenge henne opp i et hjørne.

Begge de to gikk knallhardt ut i sjette runde og en til vanlig sindig Johnathon Banks skrek ut sine instruksjoner til Brækhus i lag med Ole Klemetsen.

Farias fikk presset Brækhus inn mot tauene avslutningsvis i den sjuende runden, men nok en gang vred «The First Lady» seg unna og fikk avsluttet runden på en god måte.

Sliten Farias

I runde åtte begynte Farias å se sliten ut og hun måtte stadig oftere inn for å holde og få litt hvile.

Svetten sprutet da de to kom i kontakt med hverandre i de siste rundene, men Brækhus virket hele tiden å ha litt mer å gi enn Farias.

Den siste runden virket å bære preg av at Brækhus følte seg komfortabel på at hun vinner på poeng, mens Farias ikke hadde den samme kraften i slagene og var mest interessert i å komme inn og holde. Til slutt kom dommerpoengene som konstaterte hjemmeseier.

– Hun tok kampen og ga et forrykende show. Jeg har så mye respekt for henne. Uten Farias hadde ikke dette skjedd og blitt så magisk. Hun er den beste, så dette kunne ikke vært bedre, sa Brækhus.

– Jeg vet ikke hvordan jeg skal toppe dette. (NTB)

Mer fra Dagsavisen