Sport

Brækhus-kysset går viralt

Cecilia Brækhus mislikte sterkt at Mikaela Laurén serverte henne et kyss. Men nå går videoen der den svenske bokseren serverer Brækus et kyss på munnen sine seiersgang på nettet.

Det var under en såkalt face-off at svensken Mikaela Laurén bøyde seg fram og kysset Brækhus på munnen. Raskt brukte den norske boksedronningen hånden og dyttet vekk den smaskende svensken, men alt ble selvsagt fanget opp av kameraene, mens en forfjamset Brækhus forsøkte å komme seg unna den innpåslitne tittelutfordreren. Nå går videoen viralt, og ble blant annet snappet opp av det amerkanske underholdningsnettstedet TMZ - som kaller svenskekysset for tidenes mest effektive kamp-promotering noensinne

– Hun kysset meg rett på munnen. Hva skal jeg si? Det kom veldig overraskende, sa Brækhus lattermildt til NTB like etter Lauréns overraskende kyss. men det var tydelig at hun ikke likte det, ettersom hun ga sin rival et solid dytt unna.

Episoden går inn i en ustoppelig føljetong mellom de to rivalene. Temperaturen er høy før møtet i Melsomvik lørdag.

– Man vil gjøre det uventede. I stedet for å gi henne en rak høyre, fikk hun litt kjærlighet i stedet. Jeg klarte ikke å la være, sa Laurén.

– Hun virket veldig overrasket. Jeg liker det uventede. Jeg tror ikke hun hadde forventet dette, fortsatte den svenske bokseveteranen. I følge VG er det ikke første gang den svenske bokseren har brukt munnen til mer enn å snakke med i forkant av en kamp. I 2013 kysset hun Christina Hammer under innveiingen. Taktikken så da ikke ut til å fungere, for Hammer vant kampen.

– Selvsagt plasserte jeg kysset midt på munnen hennes. Hun tok det ikke så verst, sa Laurén da.

Lei svensk skitprat

Laurén har omtalt Brækhus som «diva», «falsk» og «lite sosialt trivelig». Og det har fått den norske verdensmesteren tydelig irritert.

– Jeg har enorm respekt for alle som går i ringen mot meg, men all skitpraten fra henne har virkelig inspirert meg på trening hver eneste dag. Hun har gitt meg ekstra motivasjon, sa Brækhus foran sin 32. proffkamp i boksing.

– Jeg vet ikke hva det er med henne, skal jeg være helt ærlig. Jeg ble satt ut, men kommer ikke til å behandle enn noe bedre på lørdag, nei. Om det var det hun håpet på, gikk det veldig feil, sa 36 år gamle Brækhus.

– Ga henne kjærlighet

Hun var raskt innom nettavisene for å sjekke hva mediene skrev om kysset som skapte stor latter i salen.

– Sist gang sto vi i tre minutter og stirret på hverandre. Det blir kjedelig for tilskuerne og oss. Nå gjorde jeg noe helt annet og ga henne litt kjærlighet. Jeg tror ikke hun får så mye kjærlighet av andre mennesker, så jeg kan gi henne litt. Ett-noll, Sverige, sa Laurén til NTB.

– At Laurén føler seg bitter og lei seg fordi hun har tapt en boksekamp, det kan ikke jeg bruke energi på. Jeg tror ikke det er snakk om mindreverdighetskomplekser, bare at hun er bitter, og så må du huske at jeg har fem belter og alt. Alle er ute etter det jeg har. Jeg er ubeseiret, sa Brækhus.

Kampen i Melsomvik er fortsatt ikke utsolgt. Ledige billetter koster over tusenlappen.

NTB

Mer fra Dagsavisen