Sport

Bredal Oftedal: - Er dette resultatet riktig?

Håndballjentenes utklassing av Russland var så oppsiktsvekkende at jentene måtte sjekke om resultatet stemte underveis.

Av Espen Hartvig

MAGDEBURG: De norske stjernespillere trodde nesten ikke det de så på måltavla i VM-kampen mot Russland. Det endte med 34-17-seier.

– Det er faktisk litt slik at jeg lurer på om dette er riktig underveis, sier Stine Bredal Oftedal til NTB.

Hun var banens offensive gigant med åtte mål

– Jeg var sikker på at vi skulle vinne og hadde en god følelse. Jeg var også overbevist om at det skulle bli en jevn kamp. Der bommet jeg, sa hun.

Takk

Bestevenninnen Nora Mørk (ni mål) var også litt merket etter storseieren.

– Når vi slipper inn bare 17 mål mot et slikt hurtig og godtspillende lag, så man bare klype seg litt i armen, sier Mørk til NTB.

– Spør du russerne, vil de nok si at dette gjorde vondt. Vi fightet for hverandre. Det var perfekt. Jeg har aldri opplevd at slikt forsvarsspill i min tid på landslaget. Og mot slutten stakk vi av og vred kniven litt rundt.

Les også: Feide Russland av parketten. http://www.dagsavisen.no/sport/handballjentene-feide-russerne-av-parketten-1.1070829

Alvor

Norge møter Nederland i semifinalen fredag.

– Nå skal vi glede oss over dette før vi begynner jobben med Nederland. Vi skal ikke tro at denne kampen mot Russland, var den vanskeligste i VM, sier Oftedal.

Norge har slått nederlenderne i tre medaljekamper de to siste årene. Nederland ble trolig skikkelig skremt av oppvisningen i 34-17-seieren.

Imponert Breivik

Norges tidligere landslagssjef Marit Breivik koste seg da Norge kjørte over Russland.

– En fantastisk kamp av Norge. For et forsvarsspill! Det virket som Russland ga opp ganske tidlig, men Norge ga seg aldri, sa hun til NTB.

– Jeg er mektig imponert.

Under Breivik vant Norge seks gull i EM, VM og OL. Søndag kan etterfølgeren Thorir Hergeirsson få sitt sjuende. (NTB)

-

Mer fra Dagsavisen