Bradleys første seier glapp rett før slutt

Everton - Swansea 1-1, Liverpool - Southampton 0-0). Bob Bradley var små marginer fra sin første seier, mens Liverpool sløste enormt med sjansene i sin kamp.

Av Bernt Harald Dysthe Brennevann og Steinar Bjerkmann

Bob Bradley var nær sin første Swansea-seier, men like før slutt utlignet Everton til 1-1 på Goodison Park.

Den tidligere Stabæk-treneren må dermed fortsatt vente på sin første seier i Premier League. Swansea har to uavgjort og tre tap siden Bradley tok over.

Gylfi Sigurdsson ga waliserne ledelsen fra straffemerket kort tid før pause. Islendingen ble i forkant felt av Everton-forvareren Phil Jagielka.

Kampen så ut til å ebbe ut i en sterk borteseier, men litt ut av ingenting dukket Séamus Coleman opp og stanget inn 1-1 i det 89. minutt.

Everton er også inne i en dårlig periode. Ronald Koemans lag har kun én seier på sine sju siste seriekamper. Før landslagspausen ble Liverpool-klubben knust 0-5 borte mot Chelsea.

Swansea ligger helt sist på Premier League-tabellen med seks poeng. Bob Bradley har en stor jobb foran seg om laget skal berge plassen. Everton er nummer sju.

Liverpool frustrete

Liverpool scoret nesten på alt mot Watford (6-1-seier), men mot Southampton ble det mye frustrasjon og 0-0 lørdag.

Etter en noe tam 1. omgang, tok gjestene fra Liverpool over det mest av styringen på St. Mary's.

Fraser Forster vartet opp med flere mektige redninger, mens Liverpools offensive stjerner også sendte gode muligheter utenfor.

Liverpool-stjernene kom til den ene sjansen etter den andre, men vertene slapp unna i regnværet.

Den tidligere Southampton-spilleren Sadio Mané sto for det mest av farlighetene før hvilen. Nærmest var han etter 28 minutter da Forster hindret mål med en mektig enhåndsredning.

Stoppet

Fem minutter før pause kom den hurtige senegaleseren igjen på tokt, men hjemmelagets gode forsvarer Virgil van Dijk hindret sin tidligere lagkamerat.

Liverpool, som har spilt ti kamper uten tap, satte fart for alvor i starten av 2. omgang. Kanskje skulle både Firmino og Coutinho hatt hvert sitt straffespark.

Firmino burde gitt Liverpool ledelsen etter 66 minutter, men brasilianeren skjøt utenfor alene med Forster.

For hjemmelaget var Charlie Austin nærmest, men han headet utenfor like.

Liverpool topper fortsatt Premier League, men Manchester City kom à jour med 27 poeng etter 2-1-seier mot Crystal Palace. Treer Chelsea (25 poeng) møter Middlesbrough på bortebane søndag.

25 poeng har også Arsenal etter sen utligning borte mot Manchester United.

Liverpool-manager Jürgen Klopp klarte å få fram smilet da han takket begge lags spillere etter kampen, men tyskeren var fremme hos dommer Mark Clattenburg med noen spørsmål like etter kampslutt. (©NTB)

Engelsk eliteserie fotball lørdag, 12. runde:

Crystal Palace – Manchester City 1-2 (0-1)

Mål: 0-1 Yaya Touré (39), 1-1 Connor Wickham (66), 1-2 Touré (83).

25.529 tilskuere.

Everton – Swansea 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Gylfi Sigurdsson (41), 1-1 Séamus Coleman (89).

38.773 tilskuere.

Manchester United – Arsenal 1-1 (0-0)

Mål: 1-0 Juan Mata (68), 1-1 Olivier Giroud (89).

Sunderland – Hull 3-0 (1-0)

Mål: 1-0 Jermain Defoe (34), 2-0 Victor Anichebe (62), 3-0 Anichebe (84).

Markus Henriksen spilte hele kampen for Hull.

Rødt kort: Papy Djilobodji (90, to gule), Sunderland.

Watford – Leicester 2-1 (2-1)

Mål: 1-0 Etienne Capoue (1), 2-0 Roberto Pereyra (12), 2-1 Riyad Mahrez (str. 15).