Sport

Bjørgen avviser Johaug-kritikken: - Ville sagt det samme igjen

Svenske og finske medier mener det var upassende av Marit Bjørgen å hilde til Therese Johaug. Det er hun helt uenig i.

Av Egil Sæther

LAHTI: Marit Bjørgen ble ikke overrasket over at svenske og finske medier reagerte på uttalelsene hennes om Therese Johaug etter lørdagens VM-seier i skiathlon.

– Jeg står for det jeg sa og jeg kan si det igjen. Jeg forventet at det ville komme kritikk, så jeg er ikke overrasket. Det får stå for deres regning. Jeg har vært i gamet lenge og vet hvordan mediene jobber, sa Bjørgen under mandagens pressemøte med det norske laget til tirsdagens 10 kilometer.

Var tydelig

Trønderen var lørdag tydelig på at hun ville dele VM-gullet i skiathlon med Johaug. Bjørgen sa også at hun hadde venninnen i bakhodet underveis i løpet. Det skapte kritiske overskrifter i Sverige og Finland.

Expressens skikommentator Tomas Pettersson var blant dem som gikk hardest ut. Han kalte Bjørgens uttalelser for skinnhellige og upassende.

Et medmenneske

– Jeg tenkte på Therese som et menneske, ikke saken i seg selv. Therese er en god venninne av meg, og det var derfor jeg også hadde henne i tankene underveis i løpet, poengterte Bjørgen mandag.

Johaug er utestengt i 13 måneder for sin positive dopingprøve fra i fjor høst. Da saken var oppe til behandling i domsutvalget til Norges Skiforbund, så var Bjørgen et av forsvarets vitner.

Bjørgen og Johaug bor begge i Oslo vest og har jevnlig kontakt også i denne perioden som Johaug er utestengt fra skisporten.

Sju kandidater

Marit Bjørgen (36) mener at hun selv er én av sju favoritter foran tirsdagens 10 kilometer klassisk i ski-VM.

I tillegg til seg nevnte hun lagvenninnene Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ingvild Flugstad Østberg.

De tre utlendingene som fikk komme med på den eksklusive listen var Finlands Krista Pärmäkoski, Sveriges Charlotte Kalla og den gamle erkerivalen Justyna Kowalczyk.

Bjørgen var storfavoritt etter det som skjedde i Falun, i NM på Lygna og ikke minst i Otepää før VM, men fikk seg et oppkvikker i skiathlon da Pärmäkoski viste styrke og bare ble slått av Bjørgen med 4,5 sekunder.

Og i klassiskdelen var Pärmäkoski akkurat like god som Bjørgen. Da holdt de to følge gjennom alle de 7,5 kilometerne.

Pärmäkoski uttalte etter det løpet at hun trodde at hun kom til å vinne 10-kilometeren. (NTB)

Mer fra Dagsavisen