Bendtner melder seg på i toppscorerkampen

(Lillestrøm - Rosenborg 0-3). Nicklas Bendtner noterte seg for sitt 13. og 14. ligamål da hans Rosenborg slo Lillestrøm 3-0 borte i Eliteserien søndag.

Av Adrian Richvoldsen

Dansken er i godt slag for tiden og var med på å sikre Rosenborgs 15. seier i Eliteserien denne sesongen.

Bendtner har nå kun ett mål opp til Eliteseriens toppscorer Ohi Omoijuanfo når det gjenstår sju serierunder.

Mot Lillestrøm fikk dansken ballen på bakre stolpe etter en corner da det var spilt 22 minutter. Han la ballen til rette og fyrte av mot nærmeste stolpe, og LSK-keeper Marko Maric maktet ikke å holde skuddet ute.

Helland fra distanse

Gjestene fra Trondheim var det beste laget før pause og doblet ledelsen etter 35 minutter.

Pål André Helland fikk ballen ute til høyre og ladet sin giftige skuddfot. Med venstrefoten sendte han ballen mot nærmeste stolpe og tok Maric på feil fot.

Lillestrøms kroatiske målvakt maktet kun å forlenge ballen i nettmaskene og pauseresultatet gjorde utgangspunktet svært vanskelig før annenomgang.

Arne Erlandsen valgte å gjøre to endringer fra start i annenomgang, men verken Marco Tagbajumi eller Fredrik Krogstad maktet å tegne seg på scoringslista.

Sistnevnte var nære å gjøre nettopp det like etter pause, men avslutningen fra kloss hold endte over målet til RBK-keeper Arild Østbø.

Straffescoring

Etter 73 minutter kom den endelige spikeren i LSK-kista da Samuel Adegbenro drev fremover. Spissen var på vei vekk fra mål, men en alt for het Marius Amundsen feide nigerianeren over ende og laget straffespark imot.

Bendtner var sikker fra ellevemetersmerket og sikret sin andre scoring for kvelden.

Rosenborg topper Eliteserien med 50 poeng, mens Lillestrøm ligger på 10.-plass med sine 28 poeng. (NTB)