Arsenal vant Wembley-festen

(Arsenal - Chelsea 1-1, 4-1 på straffer). Chelsea styrte mot seier i Community Shield, men et rødt kort til Pedro slapp Arsenal tilbake i kampen. «The Gunners» vant matchen på straffer.

Av Jørn Henriksen Skjærpe

– Jeg vet ikke om Pedro burde ha fått det røde kortet, men vi dominerte uansett i perioden rundt da han ble utvist. Vi hadde noen vanskelige øyeblikk i starten av 2. omgang, men etter det dominerte vi. Vi så farlige ut hele veien. Spillerne gjorde en god jobb i dag, sa Arsenal-manager Arsène Wenger, ifølge  BBC.

En uke før Premier League-starten var det altså Arsenal som kunne juble for seier i den tradisjonsrike Community Shield-kampen på Wembley, der forrige sesongs ligamester og forrige sesongs FA-cupmester møtes.

Arsenal vant generalprøven i London søndag etter seier i straffesparkkonkurransen. Det sto 1-1 etter full tid, men Chelsea bommet på to straffer. Arsenal vant straffekonken 4-1 etter at keeper (!) Thibaut Courtois og nyervervelsen Álvaro Morata misset for Chelsea.

Olivier Giroud ble helten med Arsenals siste straffescoring.

Best i gang

Det var Arsenal som startet best i Englands storstue. Mohamed Elneny spilte Alex Iwobi gjennom mot mål etter ti minutter, men Chelsea-keeper Thibaut Courtois reddet.

Drøye ti minutter etter kom «The Gunners» enda nærmere matchens første scoring. Nyervervelsen Alexandre Lacazette spilte vegg med Danny Welbeck, men Lacazettes avslutning curlet i stolpen og ut.

Arsenal fortsatte trykket, men etter 27 minutter måtte midtstopperveteranen Per Mertesacker byttes ut etter en hodesmell. Inn kom en annen nyervervelse i form av Sead Kolasinac.

Etter byttet kom Chelsea bedre med. Victor Moses kom til skudd fra nesten død vinkel etter en halvtime, men Arsenal-keeper Petr Cech avverget greit.

Minuttet etter pause måtte tsjekkeren kapitulere. En klarert Chelsea-corner ble headet inn i boksen igjen av Gary Cahill, og inne foran kassen kom Victor Moses i full fart. Engelskmannen tok Arsenal-forsvaret på senga. Han satte inn 1-0, noe manager Antonio Conte jublet stort for på sidelinjen.

Jaktet utligning

Etter 66 minutter ble Arsenal-spiss Lacazette erstattet av franske Olivier Giroud. Fra benken fikk Lacazette se at Chelsea ble redusert til ti mann ti minutter før slutt. Pedro taklet Mohamed Elneny stygt bakfra, og på det påfølgende frisparket kunne Arsenal juble.

Granit Xhaka la inn, Sead Kolasinac dukket opp i boksen, og fra kort hold nikket backen inn 1-1 for Wenger og co. Kort tid i forveien hadde Xhaka et flott langskudd fra distanse, men Courtois reddet mesterlig. Kolasinacs heading kunne belgieren derimot gjøre lite med.

Arsenal presset på for seier mot slutten, men Chelsea holdt ut til straffekonk. Der vant Wengers mannskap.

I straffekonken tok lagene i bruk den såkalte ABBA-metoden, et grep Det engelske fotballforbundet (FA) har iverksatt for å jevne ut fordelen laget som skyter først statistisk sett har i straffesparkkonkurransen. Lagene skyter én straffe hver først, men veksler så på å skyte to hver. Lag A skyter først, lag B skyter to ganger, før lag A skyter to ganger, og så videre.

ABBA skal brukes i alle engelske cupkonkurranser denne sesongen, ifølge  Daily Telegraph. (NTB)

Community Shield søndag, engelsk supercup fotball:

Arsenal – Chelsea 1-1 (0-0), 4-1 på straffer

83.325 tilskuere på Wembley.

Mål: 0-1 Victor Moses (46), 1-1 Sead Kolasinac (82).

Straffespark: Gary Cahill 0-1, Theo Walcott 1-1, Nacho Monreal 2-1, Thibaut Courtois (bom), Álvaro Morata (bom), Alex Oxlade-Chamberlain 3-1, Olivier Giroud 4-1.

Dommer: Robert Madley.

Gult kort: Héctor Bellerín, Arsenal, César Azpilicueta, Marcos Alonso, Willian, Chelsea.

Rødt kort: Pedro Rodríguez (80), Chelsea.

Arsenal (3-4-3): Petr Cech – Rob Holding, Per Mertesacker (Sead Kolasinac fra 33.), Nacho Monreal – Héctor Bellerín, Mohamed Elneny, Granit Xhaka, Alex Oxlade-Chamberlain – Danny Welbeck (Reiss Nelson fra 88.), Alexandre Lacazette (Olivier Giroud fra 66.), Alex Iwobi (Theo Walcott fra 66.).

Chelsea (3-4-3): Thibaut Courtois – Gary Cahill, David Luiz, César Azpilicueta – Victor Moses, Cesc Fàbregas, N'Golo Kanté, Marcos Alonso (Antonio Rüdiger fra 79.) – Willian (Charly Musonda fra 82.), Michy Batshuayi (Álvaro Morata fra 74.), Pedro Rodríguez.