Sport

Åpner for utsatt riving i påvente av løsning

Skal lørdagens VIF-kamp på Jordal likevel ikke bli den siste? Nå kan rivingen bli utsatt.

Fredag ettermiddag sendte Vålerenga Hockey ut denne pressemeldingem:

"Vålerenga mottar mengder med spørsmål og henvendelser om hvor kampene skal spilles når Jordal Amfi skal rives. Dette er det klubben kan si om saken nå:

Etter planen skal Vålerenga spille sin aller siste kamp i gamle Jordal Amfi lørdag. Kampen mot Frisk Asker skulle bli den siste som ble spilt, men slik blir det muligens ikke. Kommunen har ikke søkt om spill i Manglerudhallen, og størrelsen på Vålerenga gjør at de heller ikke vil få tillatelse. Da gjenstår bare Furuset Forum som en aktuell arena for Vålerenga. En arena de også ble lovet i fjor. Klubben har lagt planer for GET-ligaspill, samt utvidelse av tribunen i samarbeid med Furuset, og ble svært overrasket da det plutselig kom melding om at de ikke lenger skulle spille der.

– Neste hjemmekamp for Vålerenga er mot Kongsvinger 28. januar, og dersom det ikke snart blir en enig mellom kommunen, Furuset og Vålerenga, vil også denne kampen bli spilt i gamle Jordal Amfi. Noe som da igjen vil forsinke rivingen av de gamle arenaen, og hele byggeprossessen av en ny arena vil bli forskjøvet, sier daglig leder, Gunnar Thøgersen."

Etter det Dagsavisen forstår vil kommunen ha nye møter med Vålerenga i neste uke om mulig spill i Furuset Forum. Etter lørdagens kamp mot Frisk Asker venter uansett fire bortekamper for Vålerengas iskrigere.

Fortsettelse følger!

Mer fra Dagsavisen