Fotball

Ampert da United tok seg til finale

Manchester United er klar for finalen i europaligaen etter 1-1 og 2-1 sammenlagt over spanske Celta.

Av Geir Andreassen

Det spanske laget hadde en lei statistikk å bryte. Hvis United har vunnet borte i en europacupkamp, så laget tatt seg videre i 18 av 18 forsøk. Nå er de tallene økt til 19 av 19.

Europaligaen har etter hvert blitt Manchester United og Mourinhos håp om å ta seg til neste sesongs mesterliga. Kampen om å komme blant de fire beste i Premier League virker å bli for tøff. Vinner de finalen den 24. mai i Sverige, er de sikret en plass blant de beste til høsten.

Les også: City mer verdt enn United

Rashford

Jose Mourinhos menn som hadde 1-0 å gå på fra bortemøtet, virket avventende det første kvarteret, mens lagets spiss, Marcus Rashford, lå hele tiden og været en overgangsmulighet.

Etter 17 minutter var det nettopp Rashford som sto bak et lekkert framspill til Marouane Fellaini. Den belgiske spilleren med den kraftige hårmanken lå uvanlig langt framme, og klarte så vidt å lure offsidefellen. Han fikk styrt det presise innlegget i mål bak Celta-målvakt Sergio Alavarez.

Rashford har dermed vært med på Uniteds fire siste mål i Europaligaen.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

1-1

Gjestene fra Vigo gikk hardt ut etter hvilen og kaptein Hugo Mallo var nær ved å sette 1-1, men Uniteds europaligamålvakt Sergio Romero fikk ordnet opp.

Danske Pione Sisto var ofte veldig alene hos det spanske laget, mens svenske John Guidetti fikk bare noen få sjanser til å komme til avslutninger. Iago Aspas ble som i den første kampen i Vigo veldig godt passet på av United-forsvaret.

Det ble en viss spenningen i kampen mot slutten da Facundo Sebastian Roncaglia med fire minutter igjen av ordinær tid stanget inn 1-1-målet.

Les også: Zlatan-kirurg: – Han har mange år igjen i toppen

Bråk

Noe senere fikk hjemmelagets Eric Bailly og målscorer Roncaglia hvert sitt røde kort etter litt håndgemeng.

Dermed må Mourinho konstruere et nytt stopperpar igjen til finalen. Torsdag spilt Bailly i spann med Danny Blind.

I finalen på Friends Arena i Solna utenfor den svenske hovedstaden er det Ajax som blir motstander. Et spesielt møte for Zlatan Ibrahimovic som startet sin profesjonelle karriere i Ajax.

Nå er den skadde svensken en del av United-laget, og trolig vil han avslutte karrieren i klubben. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen