Sport

Pogacar syklet seg inn i den rosa trøya – sikret stort forsprang i Giroen

Tadej Pogacar var utilnærmelig opp den siste stigningen og seiret på den tøffe 2.-etappen i Giro d’Italia. Sloveneren tok samtidig over ledelsen i rittet.

Etappen ble avsluttet opp den stupbratte 1.-kategorien Santuario di Oropa. Pogacar fikk en dårlig innledning til finalen da han punkterte ved foten av stigningen, men jobbet seg tilbake til fronten og distanserte etter hvert konkurrentene.

– Nå har jeg vunnet etapper i alle de tre store etapperittene. Det er noe ikke så mange ryttere har fått til, sa han til arrangøren etter etappen.

Sammenlagtutfordrer Geraint Thomas var nummer tre over målstreken, men er allerede 45 sekunder bak i sammendraget.

– Jeg visste at jeg kom til å gå på en smell hvis jeg prøvde å følge ham. Jeg var helt på felgen der en stund, sa briten.

Pogacar så ut til å sykle seg inn i den rosa trøya allerede på åpningsetappen lørdag, men ble spurtslått av Jhonatan Narváez i kampen om etappeseieren. Det ble med én dag i den rosa trøya for ecuadorianeren.

Favoritt

Pogacar er den soleklare favoritten til å stikke av med den rosa trøya i årets ritt. Sloveneren, som sykler sitt første treukersritt i Italia, har blant annet vunnet den gule trøya i Tour de France to ganger tidligere.

UAE-rytteren deltar også i det franske rittet senere i år og har muligheten til å repetere bragden til Marco Pantani fra 1998. Italieneren vant da både den rosa og gule trøya i én og samme sesong.

Pogacar repeterte samtidig en av «Il Piratas» store bragder på søndagens etappe. I 99-utgaven av rittet mistet italieneren kjedet i bunnen av Oropa-stigningen, men jobbet seg tilbake til fronten og vant.

Norske ryttere

Vegard Stake Laengen er hjelperytter for Pogacar i rittet. I tillegg er både Tobias Foss (Ineos) og Torstein Træen (Bahrain-Victorious) med i storrittet.

Feltet holdt seg i Piemonte på den 2. etappen av årets Giro. Etter åpningsetappen fra Torino, skulle feltet ut på 161 kilometer fra San Francesco al Campo til Santuario di Oropa søndag.

Mandag skal rytterne ut på en flat etappe fra Novara til Fossano.

Rittet avsluttes i Roma 26. mai. 2024-utgaven av Giro d’Italia er den 107. i rekken.


Mer fra Dagsavisen