Umoralsk Hamkam-seier

(Sogndal-Hamkam 3-4): Mens Sogndal hadde to spillere på sidelinja med hodeskade, fosset HamKam i angrep, og dundret inn 4-3 på overtid. – En umoralsk sier, mener Sogndal.

Det ble mye dramatikk, god fotball, og ikke minst mange scoringer da HamKam befestet sin posisjon helt på toppen av 1.-divisjonstabellen.

Tre ganger ledet hedmarkingene, før danske Jan Michaelsen satte inn det fjerde drøyt minuttet på overtid.

En scoring som satte sinnene i kok i saftbygda.

Skadet

Like før scoringen braket to Sogndal-spillere sammen, og blodet fosset fra hodet. De måtte ut for behandling, og det var mens de ventede på å få klarsignal til komme innpå igjen, HamKam benyttet muligheten.

Og tok med seg tre viktige poeng hjem til Hamar.

Og var glade for det.

På samme måte som Sogndal følte seg snytt for ett.

– Det er noe som heter Fair Play i fotball. Og dette var det definitivt ikke, sier Sogndal-trener Karl Oskar Emberland.

– Når vi har to spillere på sidelinja som venter på å komme inn på banen, burde dommeren ventet med å la HamKam ta innkastet til de har kommet inn. Svakt av dommeren og usportslig av HamKam, mener Emberland.

– Det er bittert å tape på denne måten, men når det er sagt er jeg heller ikke fornøyd med det spillerne presterte på banen, sier han videre.

Fyrverkeri

Det ble et fyrverkeri av en fotballkamp, på det som må være en av Norges beste gresstepper. En bane som innbød til god fotball.

Og begge lag lot seg inspirere av de gode baneforholdene, og vartet opp med det beste de har lært.

Fram til omskolerte Markus Ringberg, som nå er midtbanespiller og ikke spiss, dundret inn 0-1 fra 20 meters hold etter 18 minutters spill, hadde begge lag hatt flere gode forsøk.

Tre minutter etter gjestenes ledermål var Sogndal og Håvard Flo frampå. Hans sjuende for sesongen.

Mest omtalte

34 minutter ut i kampen scoret Hamars mest omtalte spiller den siste uken, Oluwasegun Abiodun på vakkert vis.

Og viste at han fortsatt elsker, og er elsket i Hamar.

I andre omgang tok vertene mer og mer over, og da Brain Waltrip gjorde alt selv og banket inn 2-2, trodde man på nytt på poengdeling.

Men for tredje gang i kampen tok HamKam ledelsen, denne gang på selvmål av Elvis, så sto i veien for et Markus Ringbergskudd, før nevnte Flo, på klassisk Flo-vis steg til værs og stanget inn 3-3 minutter før full tid.