Sport

16 år uten tap

Norge er endelig framme ved kampen som skal være umulig å vinne. Det liker Lars Lagerbäck.

Da Tyskland kom til Ullevaal i fjor høst, spurte vi landslagssjef Joachim Löw hva som var det beste med Norge,

– Naturen, svarte han kjapt på det.

Kan slå nedenfra

For i hans øyne er Norge ingen fotballnasjon. Norge handler om vakre fjorder og gode skiløpere. Så rundspilte de Norge dagen etter og vant 3-0.

I går trente Lars Lagerbäcks menn på Mercedes Benz-arenaen i Stuttgart, positivt ladet etter 2-0-seieren over Aserbajdsjan fredag kveld.

– Vi vil angripe kampen på vår måte, men vi vet jo hva vi møter, sier svensken.

KOMMENTAR: Seieren ga lettelse og stigning for Lagerbäck

Misnøye etter seier

For de møter altså et lag som ikke har tapt en VM-kvalifiseringskamp på hjemmebane på 16 år og som første lag kan bli VM-klare allerede i kveld hvis de slår Norge og Nord-Irland taper poeng mot Tsjekkia.

Fredag slo Tyskland nettopp Tsjekkia 2-1 i Praha, men det var en seier tyskerne ikke var fornøyd med. Mats Hummels vinnermål kom to minutter før full tid.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Prøvde ny formasjon

Det var tyskernes sjuende strake seier i denne kvalifiseringen, men seieren ble kritisert i tyske medier. Löw prøvde en ny formasjon med Toni Kroos alene i ankerrollen og Thomas Müller i en slags fri rolle bak spissene.

Resultatet var at tyskerne skapte for lite.

– Dette kan vi ikke være fornøyd med, sa Löw som varslet et par-tre endringer i kveld.

Har vunnet før

– Mot Norge må vi levere en prestasjon som tilfredsstiller både våre og tilhengernes forventninger, supplerte matchvinner Mats Hummels.

Norges siste seier over Tyskland kom i privatkamp i Düsseldorf i 2009 i Egil Olsens berømte comeback som landslagssjef. I Norges mål den gang som nå: Rune Almenning Jarstein.

Mer fra Dagsavisen