En liten markering blir det likevel.

– Vi vil tilby frukt og kaffe til besøkende. Det vil også bli hengt opp plakater i området rundt Tøyenbadet som forteller om vårt jubileum sier bestyrer ved Tøyenbadet Øyvind Lunde-Bergersen.

I tillegg skal det være gratis adgang for alle som er født etter at badet hadde sin offisielle åpning 19. januar 1976. Lunde-Bergersen venter ingen storinnrykk i dag utover det normale.

– Vi venter de faste badegjestene i dag men jeg vet ikke om det kommer til å bli noen ekstra besøkende på grunn av jubileet sier han.

Stenges i 2007

De siste årene har Tøyenbadet stridd med mange problemer. Utebassengene har vært en gjenganger i så måte. Dagsavisen har tidligere meldt om utebasseng som har vært uten en dråpe vann i fire år. Men i fjor vår var det igjen aktivitet i bassengene. Dette viser seg nå å bli til kortvarig glede for bassenggjestene. For i 2007 kan det skje igjen. Da skal Tøyenbadet pusses opp. Jan Zander i kultur– og idrettsetaten i Oslo kommune sier til Dagsavisen at hele badet høyst sannsynlig vil bli stengt hele 2007 på grunn av rehabilitering.

– Vi forventer normal drift ved bassenget i 2006. Men mot slutten av året skal det settes i gang oppussing. Det betyr at bassenget vil stenges for publikum og badegjester i 2007 forteller han. Problemet skal være at tekniske installasjoner og bygningsmessige forhold ikke er i god nok stand.

– Markeringen vil bære preg av at rehabiliteringen står for døren. Alt fungerer her bare ikke optimalt. Vi gleder oss til å pusse opp. Det er på høy tid sier Lunde-Bergersen.

10 mill. badegjester

Ved bassengkanten er Marit Blystad (76) og barnebarnet Johannes Borch Blystad (8) godt i gang med dagens svømmetur. De to er faste gjester på Tøyenbadet og er her som regel hver onsdag.

– Vi begynte i høst med å gå hit. Nå er vi her en gang i uka. Jeg har brukt Tøyenbadet tidligere men det er mange år siden sier Marit Blystad.

Hun og barnebarnet trives godt i bassenget.

– Det er bare bra å være i vann sier Johannes Borch Blystad.

Tøyenbadet har omkring 1.000 besøkende hver dag og i løpet av de 30 årene Tøyenbadet har vært i drift har mer enn 10 millioner badegjester vært innom dørene.