Se også: Malmö-ordfører skylder på Acta
Se også: Malmö-ordfører skylder på Acta


At Jensen trakk fram Malmö og bydelen Rosengård som skrekkeksempel på hvor ille det kan gå ved feilslått integrering i Norge, har vakt reaksjoner i den sørsvenske storbyen.

– Det er vel normalt å sjekke fakta før man uttaler seg. Så langt er det ikke fra Norge til Sverige at det ikke kan la seg gjøre. Men nå er Jensen og hennes parti hjertelig velkommen hit og se hvordan ting virkelig er, så de kan slutte å spre slike fordommer om byen vår, sier Malmö-ordfører Ilma Reepalu til VG.

I går gjorde Frp det klart at partiet skal sende en delegasjon til Malmö, slik at de kan sette seg inn i forholdene i Rosengård. Spørsmålet er om Siv Jensen burde tatt turen allerede før den mye omtalte talen til landsstyret.

Politiet i Malmö innrømmer at en gruppe på rundt 200 ungdommer lager bråk og driver utstrakt kriminell virksomhet, og har mye av skylden for bydelens dårlige rykte. Men både ordføreren og den lokale politisjefen for Rosengård, som kanskje er mest kjent som bydelen der den verdenskjente fotballspilleren Zlatan Ibrahimovic vokste opp, hevder Jensens fremstilling ikke henger på greip.