Kripos-etterforsker Håvard Aksnes leder gruppen som jakter på Lommemannen. Han sier de har stor tro på at de vil ta mannen som forgriper seg på unge gutter, men at de må ha et tidsperspektiv å jobbe mot.

– Nå planlegger vi etterforskningen fram til sommerferien. Og da har vi enten tatt ham, eller så er vi kommet dit hen at vi runder av, sier Aksnes til Dagsavisen.

Bergens-Team

Aksnes la på et møte i går med Riksadvokat Tor-Aksel Busch, politidirektør Ingelin Killengreen og flere polititopper, fram planer om hvordan de skal klare å ta Lommemannen.

Se bilder: Er dette Lommemannen?
Se bilder: Er dette Lommemannen?

– Det skal ikke stå på ressurser i jakten på Lommemannen. Vi har alle stor tro på at vi skal klare å ta denne mannen, sa politidirektøren etter møtet.

Det ble også klart at det vil opprettes et eget team med etterforskere i Bergen.

– Vi trenger flere etterforskere til Bergen, for å kartlegge flere av de eldre sakene, sier Aksnes.

Tips Dagsavisen om Lommemann-saken her

Det første overgrepet som er avdekket, skal ha skjedd i Åsane i Bergen siste halvdel av 1976. Aksnes regner med at det er enda mer å avdekke i Bergensområdet, der de også har flere DNA-spor å gå etter.

Leser avisene

Det er ikke kommet inn meldinger om nye overgrep i den siste tiden som politiet tror kan knyttes til Lommemannen.

– Dette har vi sett også tidligere. Hver gang saken omtales i media, ligger han lavt. Så mannen lever ikke i et vakuum, han følger med, sier Aksnes.

Kripos tror nå at overgriperen er i 50-årene, tidligere bosatt i Bergensområdet.

I de første årene skal overgriperen ha lurt barn til å hjelpe seg med å skifte bandasje på intime steder. Dermed fikk han tilnavnet Bandasjemannen.

I de senere årene er han kjent som Lommemannen, fordi han ber gutter om å hente ting i lommene hans. Der har han fjernet stoffet slik at barna ufrivillig tar på mannen. Etter å ha oppnådd denne kontakten skal han ha forgrepet seg ytterligere på barna.

Alibisjekkes

Politiet får fortsatt stor pågang fra folk som vil tipse om Lommemannen. I noen tilfeller handler tipsene om navngitte menn, nye overgrep Lommemannen kan ha begått eller hvilken jobb han kan ha.

– Vi vet fortsatt ikke om mannen jobber i et yrke som bringer ham over hele landet, eller om han har fri til å reise rundt på egen hånd, sier Aksnes.

De har mottatt over tusen tips om navngitte menn, mens flere hundre etter hvert er sjekket ut av saken.

– En dag skal vi sitte igjen med bare ett navn, håper Kripos-etterforsker Aksnes.