Annonse
Kriminalteknikere fra Sør-Vest politidistrikt utenfor boligen i Ålgård der det ble funnet en død person. Foto: Eugen Hammer, Gjesdalbuen/NTB scanpix

To personer siktet for Ålgård-drap

En mann (29) og ei kvinne (21) er siktet for drap i en omsorgsbolig på Ålgård lørdag.

Annonse
Roganytt

Lørdag ble politiet varslet om et mistenkelig dødsfall i en omsorgsbolig på Ålgård. Bofellesskapet er for personer med rus- og psykiatriproblemer. Avdøde bodde ikke i bofellesskapet.

Som følge av funn i boligen, ble det iverksatt etterforskning. Politiet har siktet tre personer i forbindelse med hendelsen, skriver Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding søndag.

To personer drapssiktet

Ei kvinne (21) er siktet for drap. Hun ble pågrepet lørdag kveld, men har vært ute av stand til å bli avhørt.

Kvinnen har fått oppnevnt forsvarer, og hun vil bli avhørt så snart det lar seg gjøre. Kvinnen bor i leiligheten der avdøde ble funnet.

En mann (29) er siktet for drap. Politiet kjenner mannens identitet og søker aktivt etter ham. Mannen er tidligere kjent for politiet. Politiet vurderer fortløpende om mannen skal etterlyses med navn og bilde.

En mann (21) er siktet for bevisunndragelse. Mannen ble pågrepet lørdag ettermiddag og har i avhør forklart seg i samsvar med siktelsen.

Alle de tre siktede er bosatt i regionen.

– Politiet mener det er sannsynlig at avdøde ble drept, men dette blir ikke endelig avklart før politiet har fått obduksjonsrapporten. Obduksjonen vil finne sted i morgen, opplyser politiadvokat Lars Ole Berge i Sør-Vest politidistrikt.

Ansatte meldte fra

Det var ansatte i kommunen som varslet politiet om dødsfallet.

– Jeg er kjent med at det var ansatte i kommunen som varslet politiet om dødsfallet. Vi har folk på plass som ivaretar de ansatte, sier kommunalsjef Lillian Ydstebø ved helse og velferd i Gjesdal kommune til Gjesdalbuen.

Hun vil foreløpig uttale seg minst mulig om selve saken, og henviser media til politiet.

Klokken 11.45 lørdag  melder politiet på Twitter at de har fått mistenkelig om dødsfall på Ålgård.

Patruljer jobber på stedet med undersøkelser.

Innsatsleder, Tore Bamberg, sier til Gjesdalbuen lørdag at de jobber med tanke på et mistenkelig dødsfall. På bakgrunn av vitneobservasjoner på stedet, jobber de for øyeblikket med å få tak i navngitte personer.

Ifølge Aftenbladet, leter politiet etter en eller flere personer på Ålgård.

– Det er funn på stedet som gjør at vi konkluderer med at dødsfallet er mistenkelig, sier operasjonsleder Dag Steinkopf i Sør-Vest politidistrikt til NTB.

– Vi er i startfasen av undersøkelser og etterforskning, og kommer tilbake med mer informasjon, fortsetter operasjonslederen.

Steinkopf opplyser til NTB at det gjøres både taktisk og teknisk etterforskning på stedet og kriminalteknikere er på plass for å sikre spor.

Annonse