Viking knust av Sarpsborg 08

Sarpsborg 08-Viking 3-0. Viking har for første gang i historien tapt tre kamper på rappen fra start i landets øverste divisjon. Laget ble utspilt etter alle kunstens regler av Sarpsborg søndag. Målene ble laget av Patrick Mortensen, Anders Trondsen og Anders Østli. Hvordan kampen var kan du se under.

Før kampen:

Viking møter i kveld Sarpsborg 08 til bortekamp i Eliteserien. I den kampen starter Robin Shroot for første gang for de mørkeblå.

Britiske Shroot (29) ble klar for Viking bare timer før overgangsvinduet stengte. Han kom fra Hødd som rykket ned til 2. divisjon foran denne sesongen. Angriperen, som har scoret jevnt på nivå to i tre år, ønsket seg desperat bort fra klubben.

Da han ikke ble solgt ble enden på visen at han gikk til Viking på lån fram til 1. august.

Ettersom Viking ikke har penger spiller han uten lønn for de mørkeblå. Hødd har heller ikke lønnsforpliktelser for ham i perioden.

I forrige serierunde tapte Viking 2-1 hjemme for Tromsø etter en scoring på overtid. I denne kampen misbrukte nevnte Shroot en eventyrlig sjanse for åpent mål etter at han kom inn i andre omgang.

Slike sjanser bør han helst sette denne gangen. Viking har tapt sine to første kamper i serien. Det har ikke skjedd på 47 år og nå behøver laget poeng i en beintøff innledning.

Viking stiller følgende lag (4-2-3-1): Iven Austbø - Claes Kronberg, Karol Mets, Michael Ledger, Christoffer Haugen - André Danielsen, Steffen Ernemann - Julian Ryerson, Robin Shroot, Michael Haukås - Kwesi Appiah.

Sarpsborg stiller slik (4-4-2): Anders Kristiansen – Henri Toivomäki, Anders Østli, Sigurd Rosted og Joachim Thomassen – Jon-Helge Tveita, Kristoffer Zachariassen, Matti Lund Nielsen og Anders Trondsen – Jonas Lindberg og Patrick Mortensen.