Uavgjort for Viking - Stabæk scoret på overtid

Kwesi Appiah laget et herlig mål på brassespark. Det så ut til å holde, men over den tillagte overtiden scoret Stabæk. Da ble det bare poengdeling for Viking i kveld.

Da storscorer Ohi Omoijuanfo utlignet nesten fem minutter på overtid la Viking-spillerne seg ned på gressmatta på Nadderud. Seieren røk nemlig for Viking, klubben som ennå er i krise poengmessig. For; det hadde sett bedre ut med tre poeng enn det ene de fikk med seg.

Deilig brassemål

I første omgang fulgte Viking planen. Gode og solide bakover på banen og de benyttet seg av en av de få mulighetene de fikk framover. Scoringen til Kwesi Appiah var nemlig en perle. Brassespark fra syv-åtte meter, mellom beina på Stabæks keeper. Viking løp i garderoben med ledelse.

I andre omgang var det et annet hjemmelag som kom på banen. Viking ledet, organiserte seg bakover og spilte bra. Framover skapte de ikke mye, men de var solide bak. Det så ut til å holde - lenge.

– Jeg er stolt av den jobben spillerne legger med i kveld. Vi skulle hatt tre poeng, og det er surt når seieren ryker på overtid av overtid, sa trener Ian Burchnall til MAX etter kampen.

Stabæks omgang

Hjemmelaget var puslete i første omgang og skapte lite foran Iven Austbø. Det ble mer innsats i andre omgang fra hjemmelaget, og flere sjanser. På flere av dem var toppscorer Ohi aktiv. Til slutt klarte han det, å score.

– Jeg mener vi fortjente poenget vi til slutt fikk med oss. Viking skaper nesten ikke sjanser, men var jo likevel svært nære å vinne, sa Ohi etter kampen.

Han avgjorde på overtid av overtiden. Karol Mets klarte ikke å klarere ut en ball og da dukket Ohi opp og scoret til venstre for Iven Austbø.

– Vi må bare kjøre på videre, for vi skal ikke legge oss ned. Dette skal vi ta lærdom av, det som skjer mot slutten av kampen. Allerede mot EIK i cupen skal vi slå tilbake, sa Iven Austbø til MAX.

Langt bak

Når det nok en gang ikke ville seg for Viking, så blir heller ikke situasjonen bedre i bunn av tabellen. Opp til Strømsgodet på kvalikplass er det nå fem poeng. 7-17 i målforskjell etter at en tredjedel av serien er heller ikke bra.

Flere hadde spådd en vanskelig sesong. Mye tyder på at de får rett. Trolig må Viking ha minst 33-34 poeng for å holde seg i Eliteserien. Det er 20 kamper igjen å gjøre det på, Viking.