Storkjøkkenet på Stokka sykehjem produserer hver uke mat til over 600 mennesker, og har en kapasitet på 1000 personer i uken.
LES OGSÅ: Leder: Eldreomsorgens hete potet
– Jeg har aldri tvilt på at vi lager næringsrik og god mat. Det som er viktig å diskutere nå er ikke kvaliteten på maten, men hvordan den presenteres på sykehjemmet, sier kjøkkensjef i Stavanger Byggdrift KF, Karl Svela.
Han legger til at ting som presentasjon og tilrettelegging er viktig.
– Jeg synes vi har fått et ufortjent dårlig rykte, fordi folk snakker om «oppvarmet mat» på helt feil måte. Vi bruker moderne teknikker, og følger alle regler for å ta vare på både smak og vitaminer, sier Svela.
– Veldig uheldig
Mandag var representanter fra Stavanger Frp med på omvisning på kjøkkenet, for å få innsikt i hvordan maten produseres, og for å smake på den.
Politikerne fikk servert kjøttkaker, poteter og ertestuing, og det var stor enighet rundt bordet om at maten, som ble produsert en uke tidligere, var god.
– Den stigmatiseringen som blusser opp rundt sykehjemsmat er veldig uheldig, for denne maten er god, sier Kristoffer Sivertsen (Frp).
Politikerne behandler i disse dager hvordan kjøkkenet på Lervig sykehjem skal driftes.
Avklaring
Levekårstyret ber om at økonomien klargjøres mellom alternativene ren integrert kjøkkendrift i sykehjemmet og kjøkkenet drevet av Stavanger Byggdrift KF, som i dag leverer mat til ni sykehjem.
– Det er viktig at politikerne ser hva som skjer, og at de får kjennskap til og kunnskap om storkjøkkenet, sier Leif Arne Moi Nilsen (Frp), som oppfordrer andre partier til å legge turen innom Stokka sykehjem.
– Nå har vi spist fantastisk god mat, og nå har vi en stor prosess foran oss når det gjelder Lervig sykehjem. Vi skal sette oss grundig inn i saken, og ingen avgjørelser er tatt, sier Christian Wedler (Frp).
LES OGSÅ: Eger skal smykke ut Lervig sykehjem