Stavanger

Sto i kø for å spise burgere

Groovy, det nye spisestedet i Kongsgårdbakken, sørget for burgerfest for de 100 første i køen. Alle fikk en smak av menyen fra restauranten som er inspirert av amerikansk stil fra 50- og 60-tallet.

Bilde 1 av 4

Av: Per Thime

– Vi mener jo dette er et tilbud som har manglet i Stavanger. Nå har vi jobbet for å bli ferdige, og her er resultatet, sier restaurantsjef Christoffer Nilsson til RA.

Han, samt de andre ansatte, var spente på mottakelsen tirsdag formiddag. Restauranten hadde annonsert med gratis mat til de første 100 som kom. Allerede en halv time før restauranten åpnet var det tendenser til kø utenfor.

LES OGSÅ: Ny restaurant: Mat og øl På Kornet

Den ble ikke mindre da døren ble åpnet.

– Over all forventning dette. Samtlige gratisburgere er delt ut. Da er jeg fornøyd, i første omgang, fortsatte Nilsson.

Tok med hjem

Den aller første som sto i kø var Kurt Tønnesen. Pensjonisten hadde tatt turen til sentrum i anledning dagen.

– Det er jo slik en Valentines-dag, så jeg tenkte jeg skulle overraske kona med en burger. Vi har vært gift i over 40 år, så nå blir hun nok både glad og overrasket, sa han.

LES OGSÅ: Ole Henrik åpner 50-tallsdiner

Inne i restauranten hadde de ansatte vært på farten i flere timer før åpningen. Det var litt av en stabel med burgere som lå på disken da de første gjestene steg ned to trinn i lokalet.

– Vi har store forventninger til dette konseptet. Vi er først ute i Stavanger med et konsept som er basert på 50–60-tallsstil, sier restaurantsjef Nilsson.

Fri fra skolen

Åpningen trakk folk i flere aldersgrupper. Pensjonisten er nevnt, men ikke skoleelevene som har en ny fraværsregel å forholde seg til. Smak av burger går neppe inn under klarert fravær, men det fikk så være for de to skoleelevene Iselin Harestad og Malin Kristensen.

– Vi har knapt fått noe som helst fravær dette året, så jeg vil si at dette er godt innenfor, sier Malin.

Begge de to jentene satte tennene i hver sin saftige burger. Etter noen tygg var dommen klar.

Dette var det verdt å ta en time fri på skolen for. Smaken satt som den skulle, mente Iselin.

Nattåpent i helger

Det siste av nye spisesteder i Stavanger satser både med sine 25 sitteplasser, men også på takeaway. Når helgen setter inn, blir det nattåpent for sultne gjester.

– Vi har en egen luke ut mot veien som vi åpner opp. I tillegg blir vi jo et utested som andre i byen med blant annet skjenkebevilling, sier restaurantsjefen.

Da gjestene strømmet på, var det til tonene fra musikk fra både 50- og 60-tallet. Det dundret ikke i høyttalerne, men stilfullt var det.

– Det er også meningen at vi skal kjøre den stilen fullt ut.

LES OGSÅ: Zouq utvider østover

Mer fra Dagsavisen