Stavanger Oilers

Oilers-kapteinen tok ansvar

Mathias Trettenes sto fram da Oilers behøvde ham i 3-1-seieren mot Lillehammer i DNB Arena torsdag kveld.

Tredje periode fikk en pangåpning i DNB Arena. Oilers-kaptein Trettenes brøt inn mot mål og sendte Oilers i ledelsen etter kun 22 sekunder av kampens siste periode.

Det sikret tre utrolig viktige poeng for Oilers i konkurransen om medalje i EHL.

– Jeg fant en åpning der. Det er alltid en god følelse å avgjøre, selv om det var såpass tidlig i tredje periode at man ikke vet det er en avgjørende scoring. Jeg måtte også sjekke litt om det var offside i målgården eller noe. Det var litt kaotisk, sier Trettenes til RA.

Gjøse roser kapteinen

Trener Anders Gjøse er full av lovord om kapteinen.

– Han gjorde gode valg, og har gjort mye riktig den siste tiden. Han spiller veldig bra om dagen, sier Gjøse.

En annen som har levert bra i det siste åpnet showet i DNB Arena. Da Oilers tok ledelsen i første periode var det den canadiske backen Simon Bourque som leverte en kunstscoring med å dra seg inn foran Lillehammer-målvakt Theo Rooseboom de Vries og finte ham ut,

Bourques bedring

. Den siste tiden har Bourque gjort det skarpt. På de tre siste kampene har backen plukket med seg seks målpoeng. Det stabilt gode spillet har kommet etter en lang periode for å tilpasse seg etter ankomsten i Stavanger.

– Mye av det sitter i hodet. Jeg er mer tålmodig nå, og føler jeg begynner å finne meg til rette, sier Bourque.

Gjestene fra Innlandet var ikke fornøyde med kunstmålet, og responderte med utligning halvveis i andre periode da Liam Sætre styrte inn et skudd fra Antti Virtanen.

Etter Trettenes’ avgjørende scoring økte Dan Kissel ledelsen til 3–1 med 37,5 sekunder igjen av kampen. Scoringen kom i åpent bur.

Det var likevel flust av muligheter til å avgjøre kampen for Oilers. Over 50 skuddforsøk, der 36 av dem var på Lillehammers mål, vitner om en kamp Oilers hadde kontroll på. Det er trener Gjøse naturligvis enig i.

– Jeg tror vi kom over 20 gode målsjanser i løpet av kampen. Guttene gjorde en solid innsats og kamp. De fulgte kampplanen, sier Gjøse.

Skadene: – Ser mye friskere ut

Oilers spilte uten Christoffer Karlsen, Kristian Østby og Oliver Calik. Trioen er de eneste spillerne på skadelisten for tiden. Med Thomas Higson, Martin Gran og Anders Tangen Henriksen tilbake begynner Oilers å se langt bedre ut enn for bare én uke siden. Skadesituasjonen har nærmest vært uholdbar i DNB Arena, og som en konsekvens har klubbprofilen Tommy Kristiansen vært nødt å legge skøytene på hyllen.

Kaptein Trettenes mener det ser bedre ut nå.

– Det var en periode vi var veldig tynne, men vi kom til et punkt der vi bare måtte håndtere det. Jeg synes vi ser mye friskere ut nå, sier han.

Oilers får tid til å både trene og hvile før de møter Comet i DNB Arena lørdag.

---

EHL, ishockey.

Stavanger Oilers-Lillehammer 3–1 (1-0, 0-1, 2-0)

DNB Arena, 3273 tilskuere.

Mål 1–0 (3.03) Simon Bourque (Andreas Klavestad), 1–1 (30.00) Virtanen (Soudsky, Engesveen), 2–1 (40.22) Mathias Trettenes (Ludvig Hoff, Dan Kissel), 3–1 (59.22) Kissel (Tristin Langan, Patrick Ulriksen).

Utvisninger: Oilers 1 x 2 min, Lillehammer ingen.

Skudd: 36–27.