Handball

Sola med dobbeltgevinst tross snøkaos

Problemene sto bokstavelig talt i kø for Sola før kampen mot Follo, men det løste seg godt i 33-27-seieren onsdag kveld.

Først ble kampen utsatt med to timer. Deretter én time til. Kvelden i Åsenhallen ble av det langdryge slaget.

Snøkaos på Østlandet førte til at omtrent halvparten av Follo-spillerne ikke kom seg av gårde med fly tidsnok. Dermed ble kampstart utsatt i lang tid, noe som førte til at flere av de 600 som hadde løst billett allerede var i seng og måtte vente til morgenen etter for å få med seg resultatet.

Sola-trener Steffen Stegavik er godt fornøyd med hvordan det ble håndtert.

– Vi fikk tidlig beskjed, og var ikke i hallen før 18.45. Det ble egentlig bare én time lenger enn vanlig. Vi fikk sett på Norge-Portugal, sier Stegavik til RA – og fortsetter:

– Det var likt for begge lag, og verre for de åtte fra Follo som ble sittende fast på Gardermoen. Vi fikk tross alt sitte noen timer ekstra hjemme i sofaen.

350 barn

Utsettelsen fikk også konsekvenser på tribunen. Av de 600 billettene som var løst til kampen var 350 av dem barn fra klubben.

– Det er mest synd for dem egentlig. At de ikke fikk vært her, sier treneren.

Sola Håndball

Klasseforskjellen skal være stor mellom Sola og Follo, noe også kampen gjenspeilte. Oppgjøret var midt mellom to viktige kamper i EHF European League. Det førte til at spillere ble hvilt mer enn vanlig. Nesten hele troppen var i spill.

– Vi fikk rullert, og det var kampplanen. Vi skal være bedre enn Follo, sier Stegavik.

To Sola-poeng

– Hva synes du om kampen da?

– Helt grei gjennomføring. OK minus egentlig. Det skulle mye til for å tape mot Follo. Vi slapp oss ned, men klarte å gjennomføre og sikre to poeng, sier Stegavik.

Det ble også hjemkomsten til Guro Berland Husebø. Den tidligere Sola-vingen gikk til Follo i sommer. I Sola er nemlig venstrekanten fast besatt av landslagsprofilen Camilla Herrem.


Mer fra Dagsavisen