Søt revansje for Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen (30) tok spurten og vant fredagens 3. etappe av sykkelrittet Tour des Fjords.

Etter torsdagens munnhoggeri mellom Boasson Hagen og Lars Boom, var det ekstra deilig for nordmannen av det var nettopp nederlenderen Boom som ble nummer to i spurten i Kopervik etter at rytterne hadde forflyttet seg 180 kilometer fra Odda.

– Godt! Det ble en teknisk avslutning og en hard kamp gjennom de siste svingene. Heldigvis klarte jeg det akkurat. Klart at det var ekstra deilig å slå Lars Boom, sa Boasson Hagen til TV 2.

En rasende Boasson Hagen mente at Boom drev med skittent spill mot slutten av torsdagens etappe. 30-åringen mente at Boom forsøkte å presse de andre ut av løypa.

Seieren til Boasson Hagen gjør at nordmannen er nummer to i sammendraget foran de to avsluttende etappene. Han har 21 sekunder opp til ledende Dries Van Gestel. Belgieren Van Gestel vant åpningsetappen.

Unggutten August Jensen fortsetter å imponere i årets utgave av Tour des Fjords. Fredag ble det 3.-plass i spurten, og i sammendraget er Jensen nummer fire med Lars Boom på plassen bak.