Sola tapte borte – Sandnes trygget tabelltoppen

Solas håndballjenter gikk på et knepent tap borte for Storhamar søndag, mens Sandnes holdt trykket oppe i sin kamp for opprykk ved å slå Herkules borte.

Sola holdt Storhamar likt til det var spilt fire minutter, og da tok hjemmelaget ledelsen. Den beholdt de ut hele den første omgangen, selv om den varierte mellom to, tre og fire mål. Til pause ledet Storhamar 15-12.

Hjemmelaget startet den andre omgangen best, og økte ledelsen fra tre til fem mål i løpet av de første ti minuttene. Den ledelsen økte til seks, før Sola kom med en durabelig sluttspurt. Det holdt imidlertid ikke helt inn, da Storhamar til slutt vant 28-25.

Tonje Nøstvold ble toppscorer for Sola med sine åtte mål i tremålstapet. Siden tabellnaboene Gjerpen og Oppsal begge tapte blir Sola værende på ni poeng, men ble forbigått på målforskjell av Oppsal. Stabæk vant og har nå slått følge med Sola, Gjerpen og Oppsal på ni poeng.

Sandnes holder unna på toppen

Sandnes spilte på sin side borte mot Herkules, og vet at hvis de gjør jobben sin er det gode sjanser for opprykk. Konkurransen er imidlertid knallhard, så Sandnes har ikke muligheten til å kaste vekk poeng.
Det gjorde de heller ikke borte mot Herkules, da Sandnes fløy ut av startblokkene og tok en solid 6-1 ledelse før ti minutter var spilt. De siste 20 minuttene i første omgang var litt jevnere, men Sandnes opprettholdt ledelsen og gikk til pause med 13-7.
Sandnes roterte litt på laget ut over i den andre omgangen, uten at bortelagets ledelse på noe tidspunkt var truet. Hjemmelaget øynet et lite håp, men det ble raskt knust da Sandnes økte ledelsen midtveis i omgangen til ti mål. Resten av kampen kontrollerte bortelaget, og til slutt vant Sandnes 26-18.
Seieren gjør at Sandnes fortsatt topper tabellen, to poeng foran Nøtterøy. Lars Sigve Hamre ble Sandnes toppscorer med fem mål.