Sola rotet nesten bort seieren

Sola–Oppsal 25–24. Sola ledet med sju mål etter 40 minutter mot Oppsal søndag, men var nære ved å rote seg bort mot slutten. Likevel sikret laget seg to meget viktige poeng i bunnstriden.

Knut Ove Joas mannskap så ut til å spasere seg til en enkel seier i den viktige kampen mot Oppsal i Åsenhallen. Laget ledet med 14-6 til pause og hadde tilsynelatende full kontroll på sin motstander.

Slik så det også ut i starten av den andre omgangen. Sola hadde sju måls luke etter 40 spilte minutter. Så raknet hjemmelaget.

I løpet av de neste ti minuttene gikk stillingen fra 18-11 til Sola til 21-20. Så fort kan det snu i håndball.

Faktisk utlignet også Oppsal til 21-21 - etter at Sola hadde ledet fra start. Da våknet hjemmelaget og fikk de nødvendige scoringene for å sikre seieren.

Det var likevel ikke uten drama. Oppsal misbrukte to muligheter til å utligne i kampens siste minutt.

Toppscorer for Sola ble rutinerte Tonje Nøstvold med sju mål. Oda Aasheim scoret fem ganger. Nykommer Line Ellertsen markerte seg med fire mål.

Oppsal lå to poeng foran Sola før kampen på trygg plass. Sola var på den siste trygge plassen på tabellen. Med seieren har Sola fått litt pusterom i det som uansett ser ut for å bli en svært spennende sesongavslutning i bunnstriden i håndballens eliteserie for kvinner.