Sola holdt i en omgang

Sola – Vipers 21–27. Sola var bare ett mål bak ved pause, men i andre omgang var laget sjanseløse mot Vipers. Det endte med klar seier til laget fra Kristiansand.

Bilde 1 av 3

Mye tyder på at Sola bare har en eneste kamp igjen av årets sesong. Mot Vipers holdt hjemmelaget følge i nesten en omgang, nemlig siste del av de første 30 minuttene. Ved pause ledet Vipers 13-12.

Hjemmelaget hadde imidlertid to perioder i første omgang hvor de nesten klarte å ta igjen en femmålsledelse. Vipers ledet 10-5, men hjemmelaget spiste seg inn i kampen og var på det beste bak med ett mål. Ved pause var gjestene foran med det ene målet.

– Vi visste at vi kom til å møte god motstand. Vipers er et godt lag, men i deler av første omgang er jeg fornøyd med det jentene leverer. Samtidig bommer vi for mye, samtidig som det er en del tekniske feil vi må luke unna til neste kamp, sier trener Knut Ove Joa til RA.

Sprakk i andre omgang

Gjestene fra Kristiansand har en stor og god spillertropp – med dobbel dekning på de aller fleste plasser. I første omgang byttet de ut omtrent hele laget en periode, det var da hjemmelaget spiste seg inn i kampen.

De siste 30 minuttene spilte de med et mer toppet mannskap. Sola fortsatte å brenne sjanser og gjøre tekniske feil. Det gjorde også Vipers, men ikke så mange som Sola. Det førte laget opp i klar ledelse midtveis i kampen. På det meste ledet laget med ni mål.

Selv om Sola reduserte og tok inn mot slutten, så var det egentlig klasseforskjell på lagene. Den største forskjellen var kanskje Vipers-spiller Jeanett Kristiansen. Hun sto for åtte mål og var banens beste spiller.

– Vi reiser til bortekamp søndag, forhåpentligvis med senkede skuldre. Spillerne kan slippe seg løs, gjøre sitt beste og da kan vi gi dem kamp i returen. Vi vet jo at sesongen nærmer seg slutten, men det er lov å både tro og håpe, sier Joa.