Sandnes Ulf

Snuser på opprykkstreken etter uavgjort

Sandnes Ulf inntok tredjeplassen i OBOS-ligaen, men maktet likevel ikke å vinne kampen. Tross et skuffende uavgjort tror den rutinerte veteranen, Kenneth Sola, på opprykk.

Følg RA Sporten på Facebook!

Etter at tabellnabo Ranheim tapte sin kamp denne serierunden, hadde Sandnes Ulf muligheten til å innta tredjeplassen i OBOS-ligaen, og dermed krype hakket nærmere et direkte opprykk til Eliteserien. Det var en mulighet de lyseblå ikke lot gå til spille. De maktet imidlertid ikke å sikre alle tre poengene.

Det var de rødkledde som åpnet best på Sandnes Stadion, med flere store målsjanser. Det resulterte i scoring 19 minutter ut kampen. Sandnes Ulf kom mer inn i kampen og skapte muligheter utover omgangen, men maktet ikke å utligne før pausesignalet lød. Etter pause var det et helt annet Sandnes Ulf som entret den fuktige gressmatten. Hjemmelaget var nærest å stikke av med seieren i sluttminuttene, men kampen endte 2-2.

– Vi visste at jo lenger tid det gjekk jo trøttere ville Levanger bli, og vi ville få i gang spillet etter hvert. I andre omgang ble vi mye tydeligere og sikrere med ball, og kom til gode innlegg, sier Bengt Sæternes til RA, som likevel ikke er fornøyd med sluttresultatet.

– Kenneth vet hva som kreves

Sandnes Ulf pangstartet andre omgang, og Levangers keeper fikk mye å gjøre de første minuttene. Miljeteig og Sola sendte av gårde hver sin suser fra utsiden av 16-meteren, men keeperen vartet opp med redninger fra øverste hylle. Keeper Faye Lund var imidlertid sjanseløs da Nisja hamret til fra fem meter etter en corner fra dødballekspert Sola i det 48. minutt. Til stor glede for Sæternes, som skryter ekstra av veteranen Sola.

– Han er kanongod i dag også. Det er viktig å ha ham med, for Kenneth vet hva som skal til for å kjempe om opprykk nå i innspurten, sier treneren.

Kenneth Sola har nemlig kjempet Sandnes Ulf til Eliteserien tidligere, og har vært en svært viktig brikke for Sandnes Ulf gjennom denne sesongen.

– Han er en god spiller som vi har mye glede av. Han sprer trygghet ute på banen og de andre blir rolige rundt ham. Det er det vi bruker Kenneth til. Samtidig er han sært god individuelt, skryter Sæternes.

Blir i Sandnes Ulf karrieren ut

Tross rutine og erfaring maktet ikke Sola og resten av Sandnes Ulf å demme opp for det som ble nok en Levanger-ledelse. Et nytt frispark på bakre stolpe endte på hodet til Karl Joakim Wrele, som stanget inn 1-2. Kun to minutter etter svarte imidlertid Sandnes Ulf. Et innlegg fra Kristoffersen endte hos Sellin som stanget inn utligningen bak Faye Lund, som fastsatte 2-2 resultatet.

Det snevrer seg dermed virkelig til i kampen om opprykksplassene, noe som ikke er nytt for venstre-backen, som beholder troen og roen.

– Vi går for seier på hjemmebane, men klarer det ikke i dag. Vi har fremdeles en god mulighet til å rykke opp. Både gjennom kvalik og direkte opprykk. Vi må være stabilt gode de siste kampene. Det er det som gjelder, sier Kenneth Sola.

Eliteserie eller ikke. Sola er klar på hvilken hylle fotballskoene en dag ligges. Og den ligger på Sandnes.

– Jeg blir i Sandnes Ulf ut karrieren. Uansett hva som skjer denne sesongen, sier han, og får støtte av trener Sæternes.

– Han har en stor rolle i laget og vi ønsker at han skal spille her helt til han ikke klarer å spille lenger. Det er planen, sier treneren.

Etter uavgjortresultatet ligger nå Sandnes Ulf tre poeng bak Start på 2. plass, som tirsdag møter serieleder Bodø Glimt.

Fotball, OBOS-ligaen, runde 23.
Sandnes Ulf-Levanger 2–2 (0–1)
Sandnes stadion, 1382 tilskuere
Mål: 0–1 Joachim Osvold (19), 1-1 Vidar Nisja (48), 1-2 Karl Joakim Wrele (59), 2-2 Kjell Rune Sellin (63).
Sandnes Ulf (4-4-2): Saku-Pekka Sahlgren – Viljar Helland Vevatne, Nicolai Kornum Geertsen (Jasmin Bogdanovic, 45 minutter), Mads Lennart Nielsen, Kenneth Sola – Tomas Kristoffersen (Oddbjørn Skartun, 13 minutter), Vidar Nisja, Remi Johansen, Kristian Brix (Roy André Miljeteig, 45 minutter) - Kjell Rune Sellin, Kent Håvard Eriksen (Evnt. navn på innbytter og tid på banen)
Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier IL
Gule kort: Tomas Kristoffersen, Sandnes Ulf. Kjell Rune Sellin, Sandnes Ulf. Espen Hammer Berger, Levanger.