Nyheter

Selger kopper og kar fra Café de France

Emil Heimdal har drevet Café de France siden 2010. 31. mai var det slutt. Nå selges siste rest av den tradisjonsrike restauranten på Eiganes.

Bilde 1 av 8

Følg RA på Facebook og Twitter!

Litt vemodig er det, når restauranten du har drevet de siste årene selges glass for glass. Emil Heimdal og kona Marie Heimdal Sævareid pakker ut porselensservise fra Rosenthal og Figgjo, vinglass og karafler fra Riedel, sølvtøy, panner og gryter. Lørdag er det klart for sluttsalg av det meste av inventaret fra gourmetrestauranten på Eiganes. I overkant av 300 mennesker har allerede meldt sin interesse på Facebook-arrangementet. Marie Heimdal Sævareid tror det kan bli fullt hus i Klubben i Kleivå lørdag.

– Det har vært god respons etter at vi la ut arrangementet. Her kan du få hele sett av kvalitetsservise uten at det koster så mye. I tillegg selger vi kvalitetsglass til 30 kroner stykket, sier Sævareid til RA.

– En epoke er over

Da Café de France stengte dørene 31. mai, hadde restauranten holdt det gående i 25 år. En periode under navnet Setra, før Heimdal og Sævareid gjenåpnet den som Café de France januar 2010.

– En epoke er over. Folk synes det er trist, men restaurantmarkedet er preget av situasjonen i oljebransjen. I tillegg er også restaurantbransjen i stor endring, sier Heimdal.

– Velger gjestene vekk fine dining?

– Nei, ikke nødvendigvis, men de velger kanskje fine dining på en litt annen måte enn den tradisjonelle linjen vi la oss på, sier Heimdal og legger til at nå var det på tide å gå videre.

Paret driver fremdeles catering og selskap i lokalene til Det Stavangerske Klubselskap i Kleivå, men 31. august er også det over.

– Hva er planene framover?

– Hvis alt går som planlagt, kommer vi til å bygge opp en restaurant i Art Deco-stil. Så får folk tenke seg til hvilken bygning i Stavanger som skal huse denne restauranten, sier Heimdal hemmelighetsfullt. Restaurantplanene er riktignok et stykke fram i tid, med planlagt åpning i 2018.

Ønsker en fin avslutning

Heimdal-paret har investert mye tid og penger i restauranten på Eiganes.

– Pengene er så klart en motivator for å arrangere sluttsalget. Samtidig hadde jeg ikke lyst til å sette alt på et lager hvor det hadde stått og støvet ned. Hvis noen kan få gleden av å bruke glassene eller serviset i hjemmet sitt, er det absolutt det beste, sier Heimdal.

Han trekker fram Versace-serviset som noe av det mest eksklusive som selges lørdag.

– Det er første gang designhuset har laget et servise på bestilling for en restaurant. Det ble kun produsert 50 tallerkener. Jeg har 49. Den siste er i hvelvet til Versace, sier han.

Heimdal angrer ikke på at han valgte å overta driften av Café de France i 2009.

– Om jeg taper penger på Café de France, har det egentlig ikke så mye å si. Det viktigste er å avslutte en syv år lang restauranthistorie på en fin måte, avslutter Heimdal.

Mer fra Dagsavisen