Sandnes Ulf vant ellevill overtidsfest åtte minutter på overtid

Sandnes Ulf ledet stort sett hele kampen borte mot Kongsvinger, men mistet ledelsen flere minutter inn i overtiden. Det gikk ikke Mads Nielsen med på, og stanget hjem seieren for de lyseblå åtte minutter på overtid.

Sandnes Ulfs oppgjør mot Kongsvinger tok ikke fyr før etter 85 minutters spill, da Nicolai Geertsen kolliderte med Saku-Pekka Sahlgren så blodet fosset fra dem begge. Det endte med at Sandnes Ulf måtte bytte keeper, og at hjemmelaget utlignet fire minutter på overtid. Men på grunn av hodesmellen hadde dommeren lagt til syv minutter, som gjorde at Mads Nielsen fikk muligheten til å stange inn seieren for de lyseblå hele åtte minutter på overtid.

– Det var en utrolig forløsende scoring, og når du får et sånt mål på overtid etter først å ha fått det målet i mot er det en utrolig deilig følelse. Det er alltid show å score, og selv om feiringen kanskje var litt i overkant, er det kanskje den beste følelsen i hele verden å kunne avgjøre på den måte, sier Ulfs danske midstopper til Eurosport Norge.

Sahlgren sendt til legevakten

Trener Bengt Sæternes var selvsagt også strålende fornøyd med å få med seg alle tre poengene hjem igjen til Sandnes etter den dramatiske slutten.

– Vi slipper omtrent aldri inn mål på corner i mot, så det var veldig frustrerende å få den i fleisen rett etter at vi måtte bytte keeper. Det gjør det så mye mer fantastisk deilig at vi klarer å få inn seiersmålet helt på tampen der da vi fortjente å vinne kampen. En ting er at vi tar med oss en sterk borteseier, men den moralboosten du får når du scorer sånne mål skal vi bygge videre på, forteller Sæternes.

Men dramatikken var ikke slutt der.

– Saku-Pekka er sendt til legevakten for observasjon, mens Geertsen var svimmel på vei av banen. Han gikk av for egen maskin, så jeg regner med at han skal komme seg igjen. Men vi tar selvsagt ingen sjanser med noen av dem, forteller Sæternes.

Sellin med sitt femte på seks kamper

Sandnes Ulf har startet sesongen mye bedre enn Kongsvinger, som faktisk lå på jumboplass før lagenes møte tirsdag kveld. Et Sandnes Ulf-lag på revansjejakt etter at laget fra de dype skoger endte opprykksdrømmene forrige sesong gikk raskt i føringen, da Kjell Rune Sellin gjorde det han har gjort i nesten hver eneste kamp denne sesongen.

Roy Miljeteig tok med seg ballen fra midten av banen og forserte fremover mot Kongsvinger-forsvaret. Den tidligere FKH-spilleren tredde nydelig igjennom Sellin, som enkelt satte ballen i det lengste hjørnet. Da var det spilt i 12 minutter, og etter målet tok bortelaget kontroll på kampen.

– Vi åpner kampen bra, og får den 1-0-scoringen tidlig. Da er det litt skuffende at vi slipper Kongsvinger inn igjen i kampen og slipper oss litt ned etter målet, sier målscorer Kjell Rune Sellin.

– Redde for å miste ledelsen

Et offensivt bortelag, med Kjell Rune Sellin, Kent Håvard Eriksen og Roy Miljeteig så vel som Oddbjørn Skartun fra start, kombinerte seg frem til flere halvsjanser og skudd fra distanse. Eriksen hadde en god mulighet til å øke til 2-0 midtveis i den første perioden, men den gang ble skuddet hans reddet.

Det ble det ikke to minutter etter hvilen, da de lyseblå fikk en drømmestart på omgang nummer to.  Spissmakker Kjell Rune Sellin la ballen ut til Remi Johansen som chippet ballen inn på første stolpe. Der kom Eriksen ballen i møte og headet den inn i motsatt hjørne.

Sandnes Ulfs drømmestart ble likevel noe visket ut da Kongsvinger reduserte drøye fem minutter senere. Igjen var det en ball som ble spilt gjennom mellom de to midtstopperne, og hjemmelagets Niklas Castro gjorde ingen feil alene med Saku-Pekka Sahlberg.

– Vi blir litt redde for å miste ledelsen, og selv om vi har snakket om ikke å bli engstelig for nettopp det, er det likevel det som skjer. Det gjør at vi blir litt baktunge, og at Kongsvinger får overtaket i kampen, sier Sæternes.

Dobbel overtidsscoring

Det førte til at Kongsvinger fikk litt mer energi og troen tilbake i sitt spill, og styrte det meste av banespillet resten av kampen. Sandnes Ulf var imidlertid farlige på kontringer, og firkløveret på topp radet opp med farlige kontringer.

Aller farligst var det da Miljeteig fant Skartun på høyrekanten. Han gikk ned til dødlinjen og spilte 45 grader ut til Kent Håvard Eriksen, men hans skudd ble reddet på streken.

Da var det spilt 73 minutter, og ti minutter senere var det Skartuns tur til å bomme på en gigantisk mulighet. Nok en gang etter et innlegg fra høyre mot første stolpe, men Skartuns forsøk ble reddet av en mesterlig beinparade av KIL-keeperen.

Mot slutten av kampen ble Sandnes Ulf trykket tilbake. Nicolai Geertsen og Sahlgren skallet sammen fem minutter før slutt så blodet fosset fra dem begge. Sahlgren prøvde å spille videre et par minutter, men måtte på overtid byttes ut. Det første Egil Selvik måtte gjøre var å plukke ut en ball av nettet, da Kongsvinger utlignet flere minutter på overtid.

Men Sandnes Ulf var ikke ferdig. Da det så ut til at seieren skulle glippe på overtid, steg Mads Nielsen til værs og stanget inn seiersmålet nesten åtte (!) minutter på overtid.