Sandnes Ulf ikke til eliteserien

Adem Güven laget begge målene da Sandnes Ulf tapte 2-0 mot Kongsvinger i kvalifiseringen til Tippeligaen. Dermed er sesongen over for de lyseblå. Hvordan kampen var kan du se under.

Andre omgang:

95 min.: Slutt på Sandnes stadion.

94 min.: Mååål! 0-2! Güven på en overgang. Sesongen er over for Ulf. Den lå i kortene. Han kom helt alene med keeper. Olsen ble fintet helt ut.

93 min.: Dette går ikke veien for Ulf. De sliter med å produsere sjanser og trykk her på tampen.

91 min.: Det er lagt til 5 minutter!

90 min.: Frispark på 20 meter for Ulf. Perfekt hold for Zajic, men fryktelig svak utnyttelse! En lompe over,

89 min.: Røyrane ut og den gamle Viking-kjenningen Mame Niang inn for KIL.

88 min.: Et hardt innlegg fra Øveraas nære å gå i et KIL -bein og i mål etter press fra Sola. God Ulf-sjanse. Men nå haster det!

85 min.: Ulf får frispark på rundt 30 meter. Nielsen blåser den utenfor.

84 min.: Pinto ut hos KIL. Spillende sportsdirektør Espen Nystuen (34) kommer inn.

82 min.: Fredrikson drøyer tiden og får gult kort.

82 min.: Raskaj ut og Sola inn hos UIf.

81 min.: Zajic får ballen på 18 meter, men kliner den over.

79 min.: Richardsen stikkes gjennom. Avslutningen via en Ulf-spiller og til corner. Veldig farlig!

77 min.: Ulf kontrer og Wemberg holder igjen Zajic. Gult kort.

76 min.: To nye cornere til Ulf. Den siste ender i en stor dobbelsjanse etter et skudd fra Schulze og heading fra Nisj. Det var Ulfs første store sjanse i kampen.

74 min.: Et Ulf skudd like over på halv volley. Jeg så ikke hvem som var sist på den. Nå er de lyseblå i ferd med å ta fullstendig over.

73 min.: Engblom får ballen i beina inne i feltet. Den blir taklet til corner i farlig posisjon. Ulf har hatt flere cornere nå, uten å få noe ut av dem,

71 min.: Pinto før en trøkk og må hjelpes av banen. Stans i spillet og tillegg i tid etter det.

70 min.: KIL kommer gjennom tre mot to og Pinto får ballen alene med Sahlgren. Ulf-keeperen holder laget sitt inne i kampen med en kjemperedning.

67 min.: Der kommer Nisja og Zajic inn. Thorsteinsson og Skjølsvik ut.

64 min.: Både Nisja og Zajic gjør seg klare på Ulf-benken.

63 min.: KIL setter inn Wemberg og tar ut Antonio Martin.

59 min.: Ulf har slitt med å skape de helt store farlighetene. Det er nok på tide med et grep fra Sæternes. På benken er både Nisja og Zajic.

55 min.: Raskaj pådrar seg gult kort hos Ulf.

54 min.: Engblom får et skudd blokkert i farlig posisjon.

51 min.: Det høye presset gjør det, som i starten av første omgang, sårbare for gode KIL-kontringer. Nå kom det nok en farlig en anført av Güven.

49 min.: Ulf prøver seg på høyt press her i starten på omgangen.

46 min.: KIL får en corner tidlig i omgangen. Sahlgren bokser bort.

46 min.: Da er spillet i gang igjen på Sandnes stadion.

Første omgang:

45 min.: Da er det pause på Sandnes stadion.

44 min.: Corner til Ulf. Mange på stadion ropte på straffe i situasjonen som endte i corneren. Jeg sitter i helt feil vinkel til å se det. Corneren endte ikke i noe.

40 min.: Godt slått frispark fra Schulze mot Eriksen. Sistnevnte headet inn i feltet, men dessverre fikk ingen brutt ballbanen før KIL klarerte.

37 min.: Farlighet etter at Engblom kom til dødlinjen og slo et lavt innlegg som gikk forbi keeper. Uheldigvis for Ulf ble ballen klarert.

34 min.: Kil-keeper Fredrikson får en smell etter en duell i feltet. Får frispark - i en situasjon som var farlig.

31 min.: Pinto med et langskudd som sniker seg like utenfor krysset til Sahlgren.

29 min.: Eriksen tar frisparket og skyter via muren og til corner. Den klareres ut.

28 min.: God mulighet for Ulf etter kombinasjon mellom stjernespissene Eriksen og Engblom. Situasjonen ender med et frispark på 22-23 meter.

27 min.: KIL har tatt litt mer over spillemessig nå. Sandnes Ulf virker litt utålmodige når de har ball.

26 min.: Thorsteinsson får ballen fra Eriksen på en overgang. Skuddet går utenfor.

23 min.: Gult kort til Nieves Martin hos KIL.

21 min.: Ribeiro Pinto setter frisparket utenfor.

20 min.: Thorsteinsson får gult for en for sen inngripen. KIL får frispark på 23-24 meter.

19 min.: Ny stor sjanse for KIL etter en personlig feil hos Ulf. Nielsen får blokkert skuddet fra Nieves Martin til corner.

13 min.: Meget severdig start på kampen i Sandnes. Hjemmelaget kjører på, mens KIL kontrer. Kampen bølger.

9 min.: Måååål! 0-1! Olsen Øveraas med en fryktelig svak heading mot keeper. Guven snapper den opp og scorer etter to forsøk mot Sahlgren.

8 min.: Guven kommer alene med keeper, men skyter utenfor. Kjempesjanse på kontring for KIL - etter en god Ulf-start.

7 min.: Richardsen hos KIL feller Thorsteinsson og får gult kort. Frisparket slås inn i feltet og keeper får bokset like før Engblom header den i mål.

6 min.: Schulze med et godt forsøk, men Fredrikson tar frisparket som var skrudd over muren.

5 min.: Thorsteinsson tas kraftig av Suslov på 19 meter. God mulighet for Ulf på frispark.

1 min.: Første som lignet en farlighet kom fra et langt Thorsteinsson-kast.

1 min.: Da er vi i gang på Sandnes stadion! Lite folk på tribunene. Ikke de 2500 klubben håpte på.

Før kampen:

Aksel Berget Skjølsvik er tilbake fra start hos Sandnes Ulf når laget tar i mot Kongsvinger til den første kvalifiseringskampen om en plass i Eliteserien neste sesong. Dersom Ulf taper har Berget Skjølsvik høyst sannynlig gjort sitt på fotballbanen

Aksel Berget Skjølsvik har vært en tro tjener i en årrekke hos Ulf, men etter denne sesongen flytter han hjem til Åndalsnes.

Den tidligere Molde- og RBK-spilleren har vært klar i talen på at han legger opp etter sesongen. Det eneste som kan endre på det er om Molde eller AaFK skulle komme på banen.

Kampen mot Kongsvinger er vinn eller forsvinn for Sandnes Ulf. Om laget skulle vinne møter de vinneren fra kampen mellom Jerv og Mjøndalen i neste runde. Så er det duket for kamp mot laget som ender tredje sist i Tippeligaen.

Møtet mellom Jerv og Mjøndalen ble for øvrig blåst av like før slutt i første omgang. Derfor er det fortsatt usikkert hvem som eventuelt blir motstander.

Når de siste 46 minuttene av denne kampen skal spilles er også usikkert. I følge NFF blir dette først etter landslagspausen.

Sandnes Ulf stiller følgende lag (4-4-2): Sahlgren -  Øveraas, Geertsen, Nielsen, Vevatne - Skjølsvik, Schulze, Raskaj, Thorsteinsson - Engblom, Eriksen.

Kongsvinger stiller disse elleve (4-4-2): Fredrikson - Pålerud, Richardsen, Ovlien, Suslov, - Ellingsen, Holter, Pinto, Røyrane - Güven, Nieves Martin

SE OGSÅ: Fotballsnakkis