Sandnes fortsetter seiersmarsjen – Viking tapte nøkkelkamp

Viking møtte søndag Haugaland til en meget viktig kamp i bunnstriden i 1.divisjon. Lagene lå likt på poeng før kampen, og dagens tap gjorde kampen for tilværelsen tøffere for Viking. I den andre enden av tabellen sikret Sandnes seg nye verdifulle poeng i opprykkskampen.

Med fem kamper igjen av årets 1.divisjon har Viking kjempet seg opp fra jumboplassen og gitt seg selv en god mulighet til å unngå to nedrykk på rad. Motstander i Stavanger idrettshall søndag var Haugaland, som lå på samme poengsum før kampen. Det var derfor duket for en uhyre viktig duell i bunnstriden søndag kveld.
Det var bortelaget Haugaland som kom best i gang, og som scoret de første tre målene i kampen. Viking brukte så fem minutter på å utligne den ledelsen, og tok ledelsen for første gang etter elleve minutter på stillingen 5-4. Deretter vekslet lagene på å ta ledelsen de neste ti minuttene, før Viking åpnet opp en tomålsledelse fem minutter før pause. Den ble likevel skrumpet inn til pause, da stillingen var 11-11 i Idrettshallen.
Den andre omgangen startet med en ny tomålsledelse til Viking, før Haugaland snudde det på hodet og selv etablerte en tomålsledelse. Inn i de siste ti minuttene lå kampen og vippet på ett eller to måls ledelse for Haugaland. Den klarte Viking aldri å hente igjen, noe som førte til et meget surt 21-23 tap for Haugaland som dermed passerte Viking på tabellen. Edwin Fjeldtvedt ble Vikings toppscorer med åtte mål.

Komfortabel seier for Sandnes

Serieleder Sandnes var på besøk i Kristiansand, og møtte et lag som lå nøyaktig ti poeng bak dem på tabellen før kampstart. Forskjellen på tabellen kom også etter hvert til syne på banen, da bortelaget tok en knapp ledelse allerede fra starten av. Serielederne ledet stort sett med to, tre eller fire mål gjennom den første omgangen og gikk til pause på stillingen 8-10.
Der hjemmelaget knappet innpå inn mot hvilen, brukte Sandnes de første ni minuttene av den andre omgangen til å strekke ut ledelsen igjen. Da scoret serielederen nemlig tre ganger uten at Kristiansand maktet å svare, slik at Sandnes åpnet opp en 8-13 ledelse. Den bare fortsatte å vokse ut over i de siste 30 minuttene, og på det meste ledet Sandnes med åtte mål. Til slutt endte det med 16-20 seier og med det fortsetter Sandnes marsjen mot Grundigligaen.
Sandnes HK ligger nå tre poeng foran Nøtterøy og Sandefjord med fire kamper igjen, men da med én kamp mer spilt enn Nøtterøy på andreplass. André Ellertsen ble Sandnes toppscorer med sju mål.