Nyheter

Samler fastfood i app

Gründerne savnet en nettside som samler restauranter, menyer og priser. Derfor laget de «EasyFood.no».

For mange år siden satt Einar Tveit hos en kompis på Hinna og hadde lyst på kinamat. Problemet var bare at han ikke visste verken telefonnummer, hva de hadde på menyen eller om de i det hele tatt holdt åpent.

– Jeg lurte på hvorfor det ikke fantes en side med tilgang på alle restauranter og menyene deres, og tenkte at det ikke burde være så vanskelig å lage. Så da gjorde vi det, sier Tveit, som sammen med to andre er gründerne bak nettstedet og appen «EasyFood.no».

Gjennom EasyFood.no får du opp alle samarbeidsrestauranter i nærheten, og siden lanseringen i august har nærmere 30 restauranter blitt med. Videre kan du se priser, menyer og bestille maten fra der du ønsker.

– Det er utfordrende å skape noe fra bunnen, men det har vært veldig spennende, sier medgründer Stig Henden.

Unngå misforståelser

Tveit er ikke i tvil om at dette er noe folk ønsker.

– Ting blir mer og mer digitalt, og det er mye enklere å bruke nettsiden til å bla gjennom restauranter og menyer, enn å ta turen ut på egen hånd, sier Tveit, og legger til at det i tillegg lønner seg for restaurantene.

– Samarbeidsrestaurantene har en datamaskin som er koblet opp mot en touchskjerm og en printer. På den måten får de beskjed om bestillingen et par sekunder etter den er lagt inn. På den måten sparer de i form av mindre telefontid, færre misforståelser og en alltid oppdatert meny, sier Tveit.

Systemet EasyFood.no bruker har de utviklet på egen hånd.

– Det var kanskje ikke så lett som vi trodde i begynnelsen, og det har tatt mye tid, sier han, som forteller at de startet smått på prosjektet i 2014, samtidig som de studerte.

– Å bygge opp systemet har vært tidkrevende. Men det er bygd fra bunnen av, og vi har tatt færrest mulig snarveier for å utvikle et godt produkt som er fleksibelt for alle typer restauranter, legger Tveit til.

Ett ja, ti nei

Tveit og Henden er økonomer, mens sistemann kommer fra IT-bransjen. De har utviklet og skrevet systemet selv, men har også leid inn frilansere for å lette litt på kodearbeidet.

Da det nærmet seg lansering fikk EasyFood.no 100.000 kroner av Innovasjon Norge for å ferdigstille produktet, og nå er de klare til å se enda lenger fram.

– Nå ønsker vi å ta steget videre til levering, og da trenger vi sjåfører. Mange av restaurantene har etterspurt det, og det er det som må til for å skape et bredere tilbud og dekke etterspørselen. Vi må samarbeide med restauranter og ta et skritt om gangen. Målet er å gi et bredt tilbud i hele Rogaland, sier Tveit.

Foreløpig er det 30 restauranter med, men tallet øker stadig.

– Vi henvender oss direkte til restaurantene. I starten må man tåle et par avslag, men jeg synes ett ja veier opp for ti nei, sier Henden.

Mer fra Dagsavisen