Stavanger

Sabi-gründer: – Har vært et tøft år

Sabi-gründer Njål Gaute Soland sier at 2015 har vært et tøft år for dem.

Sabi Sushi i Pedersgata omsatte i 2015 for 13,4 millioner kroner og hadde et årsresultat før skatt på 1,9 millioner kroner.

Sabi-gründerne Njål Gaute Solland og Roger Asakil Joya tjente henholdsvis 6,9 og 3,9 millioner kroner i fjor og mye tyder på at sushi fortsatt er i vinden.

Tatt de nødvendige grep

– Vi tjener penger, men det er ikke til å stikke under en stol at 2015 har vært et tøft år for oss, sier Solland til RA og tilføyer:

– Men vi har konsolidert og gjort de nødvendige grepene og har per i dag positiv drift i samtlige av selskapene våre.

LES OGSÅ: Åpnet mekka for ølhunder

Per i dag finnes det åtte Sabi-sushi-restauranter som drives som franchisespisesteder.

– Vi merker at det fortsatt er svært stor interesse for sushi og interessen er fortsatt stigende, sier Solland.

– Bunnen nådd

Solland sier at de best merker at det er nedgang i bedriftsmarkedet.

– Her snakker vi om en signifikant nedgang. Samtidig merker vi en økning i privatmarkedet, sier Solland.

Ifølge Solland har også inneværende år vært et tøft år.

LES OGSÅ: Sabi Sushi vokser ut av Rogaland

– Samtidig ser det ut som om bunnen er nådd. Vi har blant annet et bedre 2. kvartal i år enn vi hadde i fjor, sier Solland   og legger til:

– Ellers skjer det spennende ting på Sabi Omakase. Vi har både hatt VG, Dagens Næringsliv og folk fra Michelin på besøk.

Mer fra Dagsavisen