På vei mot rekordrekke i VM

Amanda Kurtovic og Norge er på vei mot en historisk god resultatrekke i håndball-VM. 36-21 over Argentina var den 27. strake kampen uten tap.

Av: ESPEN HARTVIG, NTB

Hittil siste nederlag kom mot Brasil i OL-semifinalen i Rio de Janeiro for 16 måneder siden.

Bestenoteringen er 28 og skriver seg fra tiden under Marit Breivik. Både i 2004-05 og 2008-09 gikk landslaget hennes så lenge ubeseiret.

Argentina-kampen ble langt på vei som ventet. Landslagssjef Thorir Hergeirsson valgte å disponere mannskapet en del med tanke på hva som skal skje senere i VM.

Det ga spilletid for jenter som ikke er førstevalg og også uttesting av konstellasjoner både i forsvar og angrep.

– Det var litt som det kan bli mot sånne motstandere i første omgang. Annen omgang var rimelig bra. Det er lett å tro at det holder å være på 80 prosent. Argentina spilte fint før pause, og vi var ikke helt der vi vil være. Det kom seg mer i annen omgang, sa Hergeirsson til TV 2.

Keeper Kari Aalvik Grimsbø startet i målet, men hun hadde ingen god kveld og ble byttet ut ved pause etter bare to redninger. Katrine Lunde fulgte opp sin praktkamp mot Ungarn fra kvelden før og spilte meget godt da hun kom inn.

Lenge

Etter ganske svake 30 åpningsminutter løftet Norge spillet en del etter pausen.

Norge åpnet VM med en super førsteomgang (21-11) mot ungarerne lørdag, og ingen står imot om de norske spillerne kommer opp på det nivået igjen.

De vanlige braksifrene mot Argentina uteble denne gangen. Dette var tredje gang Norge møtte Argentina i VM-sammenheng. De to tidligere kampene endte 37-18 (2013) og 45-13 (2003).

Tre til?

Dersom Norge går hele veien og spiller om medaljer 17. desember, vil laget være i gang i 16 dager i løpet av mesterskapet.

I de tre siste gruppekampene møter Norge Polen (tirsdag), Tsjekkia (torsdag) og Sverige (fredag). De norske jentene er storfavoritter mot alle.

Til 1/8-finalen forflytter Norge seg nordøstover i Tyskland og havner i Leipzig. Der skal det også spilles kvartfinaler.