Oilers tapte 2-3 hjemme

Oilers presset på i spill seks mot tre i sluttminuttene, men VIF stakk av med seieren i DNB Arena. Oilers manglet fem sentrale spillere mot VIF. Nye på skadelisten er Josh Soares og Peter Loretnzen.

Det var dramatikk i slutten av kampen da VIF pådro seg en rekke utvisninger. Oilers tok ut målvakt Henrik Holm, og spilte i en periode seks mot tre. Det resulterte i en scoring. Spencer Humphries ga et håp om spilleforlengelse da han satte inn 2-3 minuttet før slutt, men det var ikke nok for Oilers.

Slik var 2. periode

Oilers åpnet midtperioden sultne, og fikk betalt da William Rapuzzi utlignet fire minutter ut i perioden. Assistert av Markus Søberg. Rapuzzi slo en pasning fra bak mål. Markus Søberg skjøt. Bror og VIF-målvakt Steffen Søberg reddet, men ga retur. Samtidig kom han i ublanse. Dermed kunne Rapuzzi enkelt sette inn returen. Rapuzzi har hatt poeng i alle sine fem kamper for Oilers, tre mål og to målgivende pasninger.

Gleden varte ikke lenge.

To minutter senere sørget Rasmus Ahlholm for at VIF gikk opp i ledelsen igjen. Scoringen kom i powerplay, fra skrå vinkel. Et skudd Oilers-målvakt Henrik Holm muligens burde tatt.

Midtveis i 2. periode økte VIF ledelsen til 1-3, i powerplay. Tobias Lindström satte pucken elegant i krysset bak Henrik Holm etter at Lindström fikk servert pucken i perfekt skuddlinje tre-fire meter fra Oilers-buret.

Slik var 1. periode

Vålerenga leder 0-1 over Oilers etter 1. periode. Scoringen kom i overtallsspill midtveis i perioden da Curtis Gedig ble utvist. Thomas Olsen scoret fra skrå vinkel, på noe som trolig skulle være en tversoverpasning. Assistert av Tobias Lindström og Filip Gunnarsson.

Oilers spilte bedre utover perioden, og la til tider press på bortelaget. Hjemmelaget fikk også sjansen i overtallsspill, men VIF kunne gå til pause med ledelsen.

Før kampen

Det er tynt i rekkene til Oilers når laget møter VIF hjemme i DNB Arena mandag kveld. Hele fem sentrale spillere er ute med skader.

I hjemmekampen mot Vålerenga mandag må Oilers klare seg uten Josh Soares og Peter Lorentzen. Spillere som er skadet fra før av er Dennis Sveum, Villiam Strøm og Philippe Cornet.

William Rapuzzi har poeng (to mål og to assist) i alle sine fire første kamper for Oilers.

VIF ligger på femteplass på tabellen, én plass foran Oilers på sjetteplass.

Iskrigerne har vært gode på borteis i år. VIF har vunnet syv av ti bortekamper.