Oilers-spillere delaktige i ny storseier i U20-VM

Kruttsterke Norge slo vertsnasjonen Slovenia hele 1 – 5 under VM-kampen for U20.

Dermed har U20-guttene vunnet alle sine kamper (4) så langt i turneringen.

Norge og Mads Homdrom tok ledelsen tidlig i første periode, og la på til 0–2 i starten av den andre, med Oilers-spiller Even Myreng Kjellesvik nest sist på pucken. I midtperioden reduserte Slovenia, men ikke lenge etter gikk Norge opp i 1–3 ved Martin Ellingsen.

I tredje og siste periode pungterte de røde, hvite og blå kampen med scoringer av både Jacob Alexander Noer og Jonas Meisingset. Oilers-spiller Robin Haglund Mathisen var tredje sist på pucken på den femte scoringen.

Markus Vikingstad fikk også sjansen for Norges U20.

Slovenia – Norge 1–5 (0-1, 1-2, 0-2)
Mål 1. periode: 0-1 (07.56) Mads Homdrom (Fredrik Dahl)
Mål 2. periode: 0-2 (20.20) Sivert Harbosen (Even Myreng Kjellesvik), 1-2 (36.10) Anej Kujavec (Erik Svetina), 1-3 (36.42) Martin Ellingsen (Jacob Alexander Noer).
Mål 3. periode: 1-4 (44.54) Jacob Alexander Noer (Siver Harbosen), 1-5 (55.49) Jonas Meisingset (Joachim Hermansen)
Utvisninger: 7 x 2 minutter Slovenia. 6 x 2 minutter Norge.