Oilers rundspilt av Frisk i årets første kamp

Med en av sine dårligste prestasjoner på lang, lang tid åpnet Oilers det nye året med et braktap hjemme for Frisk Asker. 1-5 tapet er tangering av klubbens styggeste hjemmetap i DNB Arena.

Bilde 1 av 2

3.periode:

60.min: De få gjennværende i hallen gir Oilers en halvhjertet pipekonsert inn i garderoben etter det som har vært en av Oilers aller svakeste forestillinger på det jeg kan huske. Første omgang var jevn, uten at Oilers så spesielt interessert ut. Midtperioden endte med stygge 0-4 som perioderesultat, og Oilers ble her fullstendig utspilt. Serielederen vant siste periode 1-0, men får stryk på alle plan for gjennomføringen i dag.

59.min: Begge lag er fulltallige.

57.min: Etter et lite minislagsmål på isen får både Dan Kissel og Christian Kåsastul to minutter for roughing.

55.min: Oilers har mye puck, men skaper få store sjanser for øyeblikket. De 10-12 som møtte opp fra Asker storkoser seg, mens hallen tømmes for Oilers-fans.

50.min: Ti minutter igjen av denne kampen, og akkurat nå tangerer Oilers sitt styggeste hjemmetap i DNB Arena.

47.min: Frisk Asker fulltallig.

45.min: Oskar Nilsson får to minutter for tripping.

44.min: MÅÅÅL. 1-5. Akkurat i det Oilers ble fulltallige satt dagens første scoring for hjemmelaget. Et godt kontringsangrep av Oilers ender opp i at Dan Kissels styrer inn 1-5. Macauley blir kreditert scoringen, men herifra så det ut til at det var Kissel som var sist på pucken.

42.min: Perioden starter med nok et godt Frisk-angrep, og Dennis Sveum får to minutter for tripping.

41.min: Oilers vant droppen i den tredje perioden, og må vise noe helt spesielt om de skal få med seg noe her. Etter to perioder er det nok skademinimering Oilers må satse på.

2.periode:

40.min: Da var den mildt sagt sjokkerende midtperioden ferdig, og Oilers går av isen til enorm pipekonsert. Frisk Asker har scoret fire mål, og har dominert stort. Hjemmelaget virker helt paralysert, skaper ingenting og slipper inn enkle mål. Alle skuddene til Frisk Asker går inn, og det er noe tamt og slapt over dagens Oilers-mannskap. Storhamar påførte Oilers sitt største tap her for ikke mange månedene siden, men da så det ihvertfall ut som om Oilers prøvde. Det gjør det ikke nå. De vil helt sikkert, men får det absolutt ikke til.

37.min: MÅÅÅL. 0-5 (!). Det var ikke Oilers som benyttet muligheten til å ta innpå, men Frisk scoret også nå i undertall. Anders Bastiansen brøt fri og kom alene sammen med en Frisk spiller 2 mot 1. Bastiansen gikk egentlig bare rett frem, og fikk upresset sette pucken såre enkelt i mål til 5-0.

37.min: Oskar Nilsson får to minutter for å skyte pucken over vantet. Nå bør helst Oilers bruke denne sjansen til å redusere.

36.min: Frisk kommer til nok en god mulighet, men Ruben Smith redder.

32.min: Etter 13 minutter av midtperioden leder Frisk Asker skuddstatistikken hele 17-3 i denne perioden, og har scoret tre mål på Oilers. Pål Gulbrandsens menn er i alvorlig trøbbel her, og leverer nok bortimot sin dårligste midtperiode noensinne.

30.min: MÅÅÅL. 0-4. Igjen scorer Frisk i overtall, rett etter at Oilers har fått en mann utvist. Denne gang er det Fredrik Lystad Jacobsen som sender et langskudd inn i nettmaskene bak en Oilers-målvakt. Det hjalp altså ikke mye å bytte keeper, da Frisk nå har scoret tre mål denne perioden her på langskudd.

30.min: Midtveis i midtperioden er det Frisk Asker som får nok en gedigen mulighet til å gå opp til 4-0. Men Ruben Smith, som har kommet inn for Henrik Holm, får med hjelp avverget nok et baklengsmål. Samtidig får Tim Kunes to minutter for hekting.

27.min: MÅÅÅL. 0-3. Hva i alle dager er det som skjer her? Frisk Askers Jimmy Andersson scorer igjen, og bortelaget leder 3-0.

25.min: MÅÅÅL. 0-2. Oilers har pucken bak mål og slenger den opp langs vantet. Der venter Frisks Jimmy Andersson, og han banker pucken mot mål på direkten. Skuddet går rett i mål over Henrik Holm, og Frisk dobler sin ledelse her.

23.min: Frisk er fulltallig.

21.min: Pucken er droppet, og midtperioden er i gang.

1.periode:

20.min: Jonas Berglund fikk to minutter for høy kølle helt på slutten der, og Oilers starter dermed i overtall i midtperioden.

20.min: Da var den første perioden i det nye året over, og det er Frisk Asker som leder. Oilers har hatt pucken mest og de fleste sjansene, men Frisk utnyttet seg av overtallet de fikk nesten midtveis i perioden og scoret på det. Ikke 100 prosent av Oilers dette, men det er to perioder igjen å gjøre det på.

18.min: Under to minutter igjen av denne første perioden, og selv om det er Oilers som har det meste av pucken og de fleste skuddene er det ikke enormt store sjanser serielederen skaper.

15. min: Mostue med to kjappe skudd på Dahlberg, men svensken redder begge.

15.min: Henrik Holm redder et skudd fra Frisk, og Oilers snapper returen. Hoff går i angrep, finter pasning og skyter, men skuddet går rett på Dahlberg.

12.min: Van Guilder og Humphries hadde begge gode skuddmuligheter, men ingen av dem klarte å overliste Dahlberg i Frisk-buret. Soares fikk inn et skudd på slutten, men overtallet ender resultatløst for Oilers.

10.min: Talge finner nesten Solberg foran mål, og i angrepet etter er det Forsberg som nesten kommer til en avslutning. Oilers-presset ender med utvisning på Frisks Nicolay Andresen får to minutter for hekting.

8.min: Rokseth skyter for styring, og van Guilder styrer den på mål. Dahlberg er imidlertid med på notene.

6.min: MÅÅÅL. 0-1 Frisk scorer årets første mål i DNB Arena, og utnytter seg grovt av overtallet. Saponari drar på seg Oilers-forsvaret, før han slipper pucken til Viktor Granholm som kontrollert plasserer den ned i hjørnet.

6.min: Oilers får dagens første utvisning, og det er Scott Macauley som får to minutter for interference.

5.min: Tim Kunes med et skudd, men Dahlberg har kontroll.

4.min: Jevn åpning på denne kampen. Pucken er mye i midtsonen foreløpig.

1.min: Da var pucken droppet for første gang i det nye året, og vi er i gang her i DNB Arena.

Før kamp:

Oilers avsluttet 2016 med 2-3 tap hjemme for Sparta, men slo tilbake og vant 3-2 borte i Sarpsborg i fjorårets siste kamp. Nå står 2017 for døren med blanke ark og 15 nye seriekamper før sluttspillet tar til i mars.

Oilers er for første gang siden april helt uten skader, da Petter Røste Fossen endelig er kvitt skadeplagene som har holdt han ute så lenge. Jernmannen er likevel ikke spilleklar, da han nettopp kom tilbake på isen. Ellers teller Oilers alle mann alle.